Bursa Siyah İnciri’nde denetimler artacak

Prof. Dr. Senih Yazgan, “Bursa Siyah İnciri, şehrimizle özdeşleşmiş dünya pazarında rakibi ve ihracatında limiti olmayan özel ve önemli bir ürün. Dolayısıyla bu ürünün üretimi ve pazarlamasının daha da geliştirilmesi gerekiyor. Bursa Siyahİnciri’ndehem denetimleri artıracağız. Hem de başarılı üreticileri ödüllendirileceğiz ” dedi.

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) çatısı altında faaliyet gösteren Uludağ Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), üretici firmalarının katıldığı Bursa Siyah İnciri İhracatının ArttırılmasıToplantısı’na ev sahipliği yaptı. Toplantıda Bursa Siyah İnciri ihracatının geliştirilmesi kapsamında; üreticiler, ilgili köy muhtarları, üretici birlikleri, ziraat odaları ve ihracatçılar bir araya gelerek yapılması gerekenleri ve alınacak önlemleri tartışıldı.

İncir üreticilerini teşvik etmek adına birtakım kararlar alacaklarının altını çizen UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan, “Üreticiler ve ihracatçıların bulunduğu bir network sistemi kurup, iki taraf arasındaki bilgi akışının hızlanmasını sağlayacağız” dedi.

İncir ihracatçılarının geliştirilmesi adına bir dizi önlemlerin alınacağını da kaydeden Prof. Dr. Yazgan, burada alınacak kararların Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bursa İl Müdürlüğü ile Bursa Valiliği’ne sunulacağını, oradan da bir genelge ile üreticilere iletileceğini belirtti.

Bursa Siyah İnciri’nin önemli bir ürün olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yazgan, “Bursa Siyah İnciri, şehrimizle özdeşleşmiş dünya pazarında rakibi ve ihracatında limiti olmayan özel ve önemli bir ürün. Dolayısıyla bu ürünün üretimi ve pazarlamasının daha da geliştirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Üreticilerin teşviki noktasında çalışmalar olduğunun da altını çizen Prof. Dr. Senih Yazgan, hem denetimlerin artacağını hem de başarılı üreticilerin ödüllendirileceğini kaydetti.

Bursa Siyah İncirinin yalnızca Avrupa pazarında değil, Uzakdoğu pazarında da önemli bir yer alabileceğini ifade eden Prof. Dr. Yazgan, mevcut pazarların korunmasının da önemli olduğunu vurguladı.

Bursa Siyah İnciri’nde denetimler artacak ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.