2019 Bursa iftar ve sahur vakitleri!

Bursa iftar ve sahur vakitleri! Üç ayların sonuncu ayı olan Ramazan'a ayı geldi. 11 ayın sultanı olarak sayılan bu ayda vatandaşlar oruçlarını tutacaklar. İl il iftar ve sahur vakitleri 2019 araştırılan konular arasında. İftar ve sahur vakitleriyle ilgili araştırılan konulardan biri de Bursa iftar ve sahur vakitleri. Detaylar haberimizde...

11 ayın sultanı Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Bursa sahur iftar vakitleri araştırılmaya başlandı. Bu yıl 6 Mayıs’ta başlayan Ramazan ayı 29 gün sürecek. Ramazan boyunca oruç tutacak olan vatandaşlar ise sahur ve iftar saatlerine sitemizden ulaşabilirler. İşte, Bursa iftar ve sahur saatleri! Ayrıntılar haberimizde...

2019 Bursa iftar ve sahur vakitleri!

2019 BURSA İMSAKİYESİ

BURSA İMSAK-SAHUR VAKTİ

Bursa’da ilk sahur 6 Mayıs 2019 Pazartesi 04.12’de olacak.

BURSA’DA İFTAR SAATİ-AKŞAM EZANI KAÇTA?

Bursa iftar vakti Diyanet Ramazan İmsakiyesi ile açıklandı. Bursa’da ilk iftar 20.10’da olacak. İlk oruç bu saatte açılacak.

2019 Bursa iftar ve sahur vakitleri! - Resim : 2

2019 RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR NE ZAMAN BİTİYOR?

Ramazan'ın 1. günü ise 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü başlayacak. 3 Haziran 2019 günü ise son gündür.

İMSAK NE DEMEKTİR?

Sözlük anlamı, tutmaktır. Yemek yemenin yasaklandığı, orucun başlama zamanına imsak vakti denir. Sabah şafak sökmeden önceki vakit olan imsak vakti, aynı zamanda sabah namazının başlangıcıdır. İmsak vaktinin başlamasından itibaren orucu bozacak davranışlardan sakınmak gerekir. Orucun vakti akşam gün batıncaya kadar devam eder.

İFTAR NE DEMEKTİR?

Orucun sona erdiği vakit olan güneşin battığı ve akşam namazının vaktinin girdiği zamana denir. İftar yemeğini yiyerek o günkü orucumuzu tamamlamış oluruz.

PEYGAMBERİMİZDEN SAHUR DUASI

Peygamber Efendimiz meaIen buyuruyor ki: “Ey bu gecenin ve biraz sonra oIacak sahurun Rabbi oIan AIIah’ımız.. Bizi iftarIara uIaştırırken günahIarımızdan arınmış oIarak orucumuzu açmayı nasip eyIe… Amin…”

PEYGAMBERİMİZDEN İFTAR DUASI

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) iftar vakti geldiğinde orucunu, “Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü." şeklinde dua ederek açardı.

Bu duanını anlamı, (Ey Allah'ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.) ( Ebu Davud, Savm: 22) şeklindedir.

RAMAZAN AYINDA HANGİ TESBİHLER ÇEKİLMELİ?

1-10 gün arası 100 kere: Ya Erhamerrahimin ( Ey iman edenlerin en merhametlisi)

11-20 gün arası 100 kere: Ya Gaffarez Zünüb ( Ey günahları bağışlayan)

21-30 gün arası 100 kere: Ya Atikarrikab ( Ey iyileri koruyan)

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır:

“Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar”

3 Aylar’ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur’an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur’an-ı Kerim’in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam’ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.

2019 Bursa iftar ve sahur vakitleri! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.