Burkina Faso'daki saldırının yapıldığı Türk restoranı FETÖ'cülerin mi?

Burkina Faso’da ‘Aziz İstanbul’ adlı bir Türk restoranına düzenlenen silahlı saldırıda biri Türk 18 kişi hayatını kaybetti. Saldırganların cihatçı gruplar olduğu düşünülüyor.

Burkina Faso’da ‘Aziz İstanbul’ adlı bir Türk restoranına düzenlenen silahlı saldırıda biri Türk 18 kişi hayatını kaybetti. Saldırganların cihatçı gruplar olduğu düşünülüyor.

İKİ SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Başkent Vagadugu’da daha çok beyazların tercih ettiği restorana motosikletlerle gelen 3 ya da 4 kişi, terasta yemek yiyenleri taramaya başladı. Önceki akşam 21.00 sıralarında meydana gelen olayda polisle saldırganlar arasındaki çatışma sabah 05.00’e kadar sürdü. Saldırıyı düzenleyenlerden ikisi öldürüldü.

BAŞ ŞÜPHELİ EL KAİDE

Silahlı saldırıda biri Türk 18 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Ölenlerin çoğunun çocuk ve kadın olduğu açıklandı. Saldırıyı üstlenen olmasa da baş şüpheli El Kaide’ye bağlı İslami Mağrip grubu. Bu terör örgütü geçen yıl bir başka restoran ve otele saldırmış, 30 kişi hayatını kaybetmişti.

DIŞİŞLERİ'NİN AÇIKLAMASINDAKİ İLGİNÇ AYRINTI

Türk Dışişleri’nin açıklamasında ne restoranın adına yer verildi, ne de ‘Türk restoranı’ ifadesi kullanıldı. Bu ayrıntı, “Saldırının yapıldığı restoranın FETÖ mensuplarına ait olup olmadığı” sorusunu gündeme getirdi.

Burkina Faso'daki saldırının yapıldığı Türk restoranı FETÖ'cülerin mi? ile ilgili etiketler Burkina Faso aziz istanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.