Burkina Faso'da Türk restoranına terör saldırısı: 1'i Türk 17 ölü

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da bulunan bir Türk restoranına terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda 1'i Türk 17 kişi öldü. 1 Türk de yaralandı... Dışişleri Bakanlığı yaptığı bir açıklama ile saldırıyı kınadı...

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da Aziz İstanbul isimli bir restorana saldırı düzenlendiği belirtildi. Restoranına ağır silahlarla ateş edildi, görgü tanıkları olay yerinde çok sayıda yaralı ve ölü olduğunu belirtti. Hükümet yetkilileri ise saldırıda en az 17 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, güvenlik güçlerinin ülke çapında operasyon başlattı.

Burkina Faso İletişim Bakanı Remi Dandjinou, saldırıyı bir terör saldırısı olarak niteledi ve 3 teröristin öldürüldüğünü aktardı.

DIŞİŞLERİ: 1 TÜRK ÖLDÜ 1 TÜRK YARALI

Dışişleri Bakanlığı'ndan Burkina Faso'daki saldırı ile ilgili yapılan açıklamada "Burkina Faso'daki saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda 1 Türk öldü, 1 Türk de yaralandı" ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık tarafından Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'daki terör saldırısıyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:
"Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da dün gece meydana gelen ve çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan terörist saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Saldırıda bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve bir vatandaşımızın da yaralanmasından ayrıca büyük üzüntü duyulmuştur. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Burkina Faso halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifa diliyoruz. Türkiye son yıllarda uluslararası terörün hedefi haline gelen Burkina Faso'ya desteğini ve dayanışmasını sürdürecektir"

azizi

Burkina Faso'da Türk restoranına terör saldırısı: 1'i Türk 17 ölü ile ilgili etiketler Burkina Faso
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.