Burhaniye'de 73 koyun telef oldu...

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 20 dakika arayla yıldırım düşen iki ayrı sürüdeki toplam 73 koyun telef oldu.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 20 dakika arayla yıldırım düşen iki ayrı sürüdeki toplam 73 koyun telef oldu.

Burhaniye'nin Kırsal Korucaoluk Mahallesi'nde dün (Cumartesi) saat 17.00 sıralarında, gök gürültüsüyle birlikte sağanak yağmur başladı. Korucaoluk Yaylası, Göktepe Mevkii'nde sürüsünü otlatan Özcan Medet, yağmuran korunmak için hayvanlarını bir ağacın altına topladı. Bu sırada yıldırım düşerken sürüdeki 33 koyun telef oldu. Bu olaydan 20 dakika sonra aynı yaylanın Buzca Mevkii'nde düşen yıldırım Galip Gülcan'a ait sürüdeki 40 koyunu telef etti.

koyun1

Olayın duyulmasının ardından Burhaniye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Korucaoluk Yaylası'na çıkıp, inceleme yaptı. Veteriner Hekimi Özkan Çuhadar ile Ülkü Çetinkaya, ölen hayvanlarla ilgili olarak rapor tutarken, Burhaniye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdal Aldağ yıldırım olayının afet kapsamında değerlendirileceğini söyledi.

Burhaniye'de 73 koyun telef oldu... ile ilgili etiketler Burhaniye Yıldırım koyun telef
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.