Burhan Kuzu'nun vefat haberini neden ilk FETÖ hesapları duyurdu?

Koronavirüse yakalanan anayasa hukukçusu ve AK Parti eski milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, bugün vefat etti. Kuzu'nun vefat haberini ilk olarak Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) mensubu sosyal medya hesapları duyurdu. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, bu duruma dikkat çekerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrıda bulundu.

Koronavirüse yakalanan anayasa hukukçusu ve AK Parti eski milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu vefat etti.

HABERİ İLK FETÖ'CÜLER DUYURDU

Kuzu'nun vefat haberi resmi makamlardan önce FETÖ'cü hesapların 'coşkuyla' duyurması dikkatlerden kaçmadı.

DİKKAT ÇEKEN İDDİA

Marmara Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'in söz konusu duruma dikkat çekmesinin ardından olay sosyal medyada büyük tartışma yarattı.

Şimşirligil, gazeteci Hakkı Öcal'ın 'Burhan Kuzu hocaya zarar vermiş olmasınlar?' ifadelerine yer verdiği mesajında, FETÖ firarisi gazeteci Emre Uslu tarafından yapılan paylaşımı da ekleyerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslendi ve 'doktorların incelenmesi gerektiğini' vurguladı. 

Burhan Kuzu'nun vefat haberini neden ilk FETÖ hesapları duyurdu?

FETÖ'cü hesapların paylaşımları şöyle;

Burhan Kuzu'nun vefat haberini neden ilk FETÖ hesapları duyurdu? - Resim : 2

Burhan Kuzu'nun vefat haberini neden ilk FETÖ hesapları duyurdu? - Resim : 3

Burhan Kuzu'nun vefat haberini neden ilk FETÖ hesapları duyurdu? - Resim : 4

BURHAN KUZU KİMDİR?

1 Ocak 1955’te Kayseri Develi’de doğan Burhan Kuzu, Anayasa Hukukçusu, Öğretim Üyesi; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Akademik çalışmalarda bulundu ve profesörlük unvanını aldı.

Stajyer kaymakam olarak çalıştı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu. Akademik araştırmalar çerçevesinde Paris Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bulundu.

Mesleki alanda yayımlanmış çok sayıda kitap ve makalesi bulunan Burhan Kuzu, çeşitli STK’larda üyelik ve yöneticilik yaptı.

2001’de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Kurucu Üyesi olarak aktif siyasete başlayan Burhan Kuzu partinin ilk Demokrasi Hakem Kurulu Başkanlığını yürüttü.

22, 23 ve 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi ve bu dönemlerde Anayasa Komisyonu Başkanlığı yaptı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Fahri Baş Danışmanlığı görevinde bulundu. AK Parti MKYK Üyesi olan Burhan Kuzu, iki çocuk babasıydı.

Burhan Kuzu'nun vefat haberini neden ilk FETÖ hesapları duyurdu? ile ilgili etiketler FETÖ Burhan Kuzu vefat ölüm Emre Uslu Haber hakkı ocal Ahmet Şimşirgil
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.