Burhan Bayar kimdir? Müslüm Gürses ile ilişkisi ne?

Burhan Bayar kimdir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Hayranları Burhan Bayar hakkında araştırmalar yaparken bir yandan da ünlü sanatçı ve bestecinin Müslüm Gürses ile olan bağı da sorgulanıyor. İşte Burhan Bayar ile Müslüm Gürses'in ilişkisi ve detaylar...

Burhan Bayar kimdir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Müslüm Gürses'in çocukluk arkadaşı Burhan Bayar hakkında araştırmalar başladı. İşte Burhan Bayar'ın Müslüm Gürses'le ilişkisi ve detaylar...

BURHAN BAYAR KİMDİR?

MSÜLÜM GÜRSES BURHAN BAYAR İLİŞKİSİ NEDİR?

Adana’da, Müslüm Gürses’le birlikte büyüdüğünüz mahalleyi ve o yılları anlatır mısınız?
Adana çok zor bir coğrafya olmadığı için, para da çok olduğu için sanata, kültüre, müziğe, kısacası eğlenmeye oldum olası önem verilir. Pavyon denilen, gazinolardan daha lüks ve güzel mekânlar doğduğum yıllardan beri var. Çocuktuk, Müslüm’ün de benim de pavyonda çalışan müzisyenler ilgimizi çekiyordu. Her fırsatta kulağımızı çalgıcılar mahallesinden gelen melodilere kabartırdık. Çok önemli müzisyen ailelerden Şenyaylar, Şanlıeller falan o mahallede yaşardı. Müslüm bağlama çalmaya heves etti, ben kendime küçük bir kaval yaptım.

Burhan Bayar: Arabeskin en acılısı, damar şarkılarının en hası

Babanız ne iş yapıyordu?


Berber. Dönemin en iyi otellerinden Santral Palas’ın altında dükkânı vardı. Zaten ne olduysa o otelde İskender Paydaş’ın babası, Muhittin Paydaş ile karşılaşınca oldu. Otelin üst katında orkestrası ile prova yapıyordu, ben de yine sese kapıldım. Beni gördü “Müziği seviyor musun” diye sordu, başımı salladım. “Bir şey çalıyor musun” dedi, cebimden paslı kavalı uzattım. Çıkardı bana bir yan flüt hediye etti. Sonra öğrendim fiyatının 2-3 bin dolar olduğunu. O yan flüt sayesinde işi ciddiye almaya başladım. Adana’ya sık gelen bir saksafoncudan özel dersler aldım.

Müslüm Baba ne yapıyor bu arada?


Çay bahçelerinde çıkmaya başladı. Kendi tarzını o programlı bahçelerinde yarattı. 10-12 yaşlarında çocukken bile adamdı. Bizim sesimiz daha olgunlaşmamıştı, rahmetlinin sesi 50 yaşında gibi çıkıyordu.


“Müslüm Gürses çocukluk arkadaşım... Çocukluğundan beri ‘adam’dı. 10-12 yaşında rahmetlinin sesi 50 yaşında gibi çıkıyordu.Alkol problemi sırasında kimse onunla albüm yapmaya yanaşmıyordu. Koydum taşın altına elimi, aranjörü ve yapımcısı oldum."

Kaynak:Hürriyet

Burhan Bayar kimdir? Müslüm Gürses ile ilişkisi ne? ile ilgili etiketler Müslüm Gürses burhan bayar kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.