Burgas jokeyi Ahmet Çelik kimdir? Kaç yaşında, nereli?

2021 Gazi Koşusu safkanlarından Burgas jokeyi Ahmet Çelik ile start alarak birincilik için yarışacak. Sanem Kahramanîn sahibi olduğu Burgas son koşularını merak eden yarış severler şimdiden araştırmalarına başladı. Peki, Ahmet Çelik kimdir?

2021 Gazi Koşusu’nda start alacak olan Sanem Kahraman'ın sahibi olduğu 3 yaşlı safkan Burgas antrenörlüğünü Tevfik Bardakcı, yetiştiriciliğini ise F. Kahraman yapmaktadır. Yarış hayatında toplamda 8 kez start alan Burgas bu koşuların 5’inde birincilik elde etti.

Son koşusunda 2200 metre çim pist mesafede 1.’lik alan Burgas, 2021 Gazi Koşusu’nda jokeyi Ahmet Çelik ile birincilik elde etmek adına mücadele verecek.

JOKEY AHMET ÇELİK KİMDİR?

1987 yılında Şanlıurfa’da dünyaya gelen Gazi Koşusu rekortmeni Ahmet Çelik, aslen Şanlıurfa Suruçludur. Küçüklüğünden bu yana atlara sevgisi olduğunu her fırsatta dile getiren Çelik, babasının ilk olarak ‘Çetebey’ isminde bir at aldığından da söz etmiştir.

İlk defa Çetebey’e binen Çelik o dakika jokey olmaya karar verdiğini söyleyerek Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nde jokeylik öğretimini tamamladıktan sonra 2003 yılında da bu okuldan mezun oldu.

Burgas jokeyi Ahmet Çelik kimdir? Kaç yaşında, nereli?

7 kez üst üste Gazi Koşusu’nu kazanma başarısı gösteren Ahmet Çelik, 2020 Gazi Koşusu’nu da Ayşegül Kurtel’in sahibi olduğu Call To Victory adlı safkanla kazanarak birincilik elde etmişti.

SANEM KAHRAMAN KİMDİR?

95. Gazi Koşusu’nda start alacak olan Burgas’ın sahibi olan Sanem Kahraman ismi pek o kadar da yabancı değil. 2018 yılında Gazi’yi kazanan Hep Beraber adlı safkanında sahibi olan Kahraman o gün yaptığı açıklamasında, “Bacaklarım titriyor. 20 yıldır bu anı bekliyoruz. Tarif edilemez bir duygu. Mutluyuz” ifadelerine yer vermişti.

2018’de Gazi’yi kazanan Hep Beraber adlı safkanın jokeyi de Ahmet Çelik’ti.

Burgas jokeyi Ahmet Çelik kimdir? Kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler gazi koşusu burgas sanem kahraman Ahmet Çelik
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.