Burçların tarihleri değişti mi? Yeni burç tarihleri nasıl oldu?

Burçların tarihleri değişti mi? İddiaya göre dünyanın yörüngesel salınımı değişti bu nedenle yıldızların dünyaya göre pozisyonu değişmiş oldu ve burçların tarihleri de değişti. Nasa'nın ortaya attığı iddia sonrasında, burçlar ile yakından ilgilenenler internet üzerinden araştırma yapmaya başladı. İşte Burçların tarihleri değişti mi? Yeni burç tarihleri nasıl oldu? Merak edilen detaylar haberimizde...

Burçların tarihleri değişti mi? Nasa'nın ortaya attığı iddia sonrasında, burçlar ile yakından ilgilenenler internet üzerinden araştırma yapmaya başladı. İddiaya göre dünyanın yörüngesel salınımı değişti bu nedenle yıldızların dünyaya göre pozisyonu değişmiş oldu ve burçların tarihleri de değişti. İşte Burçların tarihleri değişti mi? Yeni burç tarihleri nasıl oldu? Merak edilen detaylar haberimizde...

NASA’nın web sitesinde, burçlar ilk kez Babiller tarafından kullanılmaya başlandığında 23 Temmuz-22 Ağustos arasında doğanların Aslan Burcu olduğu ancak bu tarih aralığının artık Yengeç Burcu’na ait olduğu öne sürüldü. Bunun nedeni ise Dünya’nın yer ekseninin geçtiği Kuzey Kutbu’nun aynı doğrultuda olmaması ve sonuç olarak 3 bin yıl sonra gökyüzünün değişmiş olması olarak açıklanıyor.

Öte yandan astrolojide 12 değil 13 burcun var olduğu kanısı da giderek güçleniyor. NASA da web sitesinde Babillerin eski anlatılarında 13 burç olan Ophiuchus yani Yılan Burcu'na yer verdiğine değiniyor.Ancak Babillerin bilinmeyen bir nedenle Güneş'in 30 Kasım- 17 Aralık tarihinde üzerinde olduğu Yılan Burcu'nu bir kenara koyduğu biliniyor.

BURÇLARIN YENİ TARİHLERİ

KOÇ : 18 Nisan-13 Mayıs

BOĞA : 13 Mayıs-21 Haziran

İKİZLER : 21 Haziran-20 Temmuz

YENGEÇ : 20 Temmuz-10 Ağustos

ASLAN : 10 Ağustos-16 Eylül

BAŞAK : 16 Eylül-30 Ekim

TERAZİ : 30 Ekim-23 Kasım

AKREP : 23 Kasım-29 Kasım

YAY : 17 Aralık-20 Ocak

OĞLAK : 20 Ocak-16 Şubat

KOVA : 16 Şubat-11 Mart

BALIK : 11 Mart-18 Nisan

YILAN : 29 Kasım-17 Aralık

Burçların tarihleri değişti mi? Yeni burç tarihleri nasıl oldu? ile ilgili etiketler 2019 NASA
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.