Burası Türkiye'nin en az nüfuslu kenti: Bayram öncesi tarihi kalabalık

Türkiye'nin en az nüfuslu kenti olan Bayburt Kurban Bayramı öncesinde en kalabalık günlerini yaşıyor. Kentin nüfusu iki katına çıkarken vatandaşlar kaldırımda yürümekte bile zorlandı.

Türkiye'nin en az nüfusa sahip ili Bayburt, en kalabalık günlerini yaşıyor. Kurban Bayramı için gurbetçilerin memleketlerine dönmesiyle kentin nüfusu iki katına çıktı. Kentin cadde ve sokaklarında park sorunu başlarken, kaldırımda yürümek dahi zorlaştı.

Burası Türkiye'nin en az nüfuslu kenti: Bayram öncesi tarihi kalabalık

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa başta olmak üzere diğer kentlere göç eden Bayburtlular, bayram tatilini geçirmek için memleketlerine döndü. Yaz ve bayram tatili nedeniyle yurt dışında yaşayan gurbetçiler de kente akın etti.

Burası Türkiye'nin en az nüfuslu kenti: Bayram öncesi tarihi kalabalık - Resim : 2

Türkiye'nin en az nüfuslu ili olan Bayburt'ta, son dönemde en kalabalık günler yaşanmaya başlandı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 82 bin 274 kişinin yaşadığı kentte nüfus, yurt içinden ve dışından gelen ziyaretçilerle ikiye katlandı.

Burası Türkiye'nin en az nüfuslu kenti: Bayram öncesi tarihi kalabalık - Resim : 3

Kentin cadde ve sokaklarında park sorunu başlarken, kaldırımda yürümek dahi zorlaştı. Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere birçok cadde ve sokakta, araç yoğunluğu nedeniyle trafik oluştuğu gözlendi. Kapalı ve açık otoparklarda doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Trafik polisi ve belediye ekipleri de trafiği düzenlemek için yoğun mesai yaptı.

Burası Türkiye'nin en az nüfuslu kenti: Bayram öncesi tarihi kalabalık - Resim : 4

Burası Türkiye'nin en az nüfuslu kenti: Bayram öncesi tarihi kalabalık ile ilgili etiketler Bayburt Kurban Bayramı tatil cadde sokak
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.