Burak’ın primi, şampiyonun bütçesinden fazla!

Uğur Meleke son yazısında, Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Takımımız ve prim meselesi ile ilgili konuyu ele aldı.

İşte Hürriyet Gazetesi yazarı Uğur Meleke’nin bugünki yazısında yer alan Ampute Milli takımı ve prim bölümü…

Dün akşam saatlerinde internette gördüm, A millilerin Dünya Kupası katılım priminin ampute takımına dağıtılması için kampanya başlatmış sözlükçüler. Prensip olarak kampanyayı destekliyorum ama teknik olarak gözden kaçırdıkları bir detay var: TFF'nin milli futbolculara vereceği Dünya Kupası katılım primi, zaten FIFA'dan alacağı ödüldü.

Dolayısıyla öyle bir bütçe yok şu an TFF'de. Ancak gençler bu vicdanlı kampanyalarından vazgeçmesinler zira TFF'nin yıllık bütçesi 600 milyon liranın üzerinde. Ve bu bütçenin 32 milyonu personel gideri, 24 milyonu büro gideriyken, engellilere ayrılan bütçe yalnızca 1 milyon 400 bin lira! 2 ay önce sesi görenler Olimpiyat şampiyonu oldu, dün de ampute takımımız Dünya şampiyonu. Ve tüm bir engelli futbolunun bir senelik bütçesi yalnızca 1 milyon 400 bin lira.

Demirören TRT'de açıklamıştı hatırlarsınız, Burak'ın Euro 2016 elemelerinde aldığı prim, engellilerin 1 yıllık bütçesinden fazla. Kampanyayı şu şekilde değiştirebilirsiniz arkadaşlar: TFF, büro masrafından yüzde 20 kısıp, engelli sporuna ayırsın. O rakam bile, o kahraman sporcularımızın hayatını değiştirebilecek bir bütçe zira…

Burak’ın primi, şampiyonun bütçesinden fazla! ile ilgili etiketler TFF burak ampute milli futbol takımı prim
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.