Burak Yılmaz sezonun en iyi futbolcusu oldu!

Burak Yılmaz'dan tarihi ünvan! Bu sezon Lille ile şampiyonluk yaşayan Burak Yılmaz, Fransız ekibinde sezonun en iyi futbolcusu seçildi. Milli yıldızı kaleci Mike Maignan %28.7 oy ve Benjamin Andre %9.6 goy ile geriden takip etti.

Burak Yılmaz sezonun oyuncusu seçildi! Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik ile birlikte Lille forması giyen Burak Yılmaz, yüzde 52.5 oyla sezonun en iyisi seçildi.

Fransa Ligue 1'i şampiyon olarak tamamlayan Lille'de milli futbolcu Burak Yılmaz, sezonun oyuncusu seçildi. Ligue 1'i 83 puanla zirvede tamamlayarak şampiyonluğa ulaşan Lille'de sezonun futbolcusu Burak Yılmaz oldu. Kulüpten yapılan açıklamada, "Kral (Burak Yılmaz) kesinlikle Lille taraftarlarının kalbini kazandı. 16'sı Ligue 1'de olmak üzere tüm müsabakalarda 18 gol kaydeden Burak Yılmaz, takımda aralık ve nisan aylarının futbolcusu seçilmesinin ardından sezonun futbolcusu oldu." ifadeleri kullanıldı. Taraftarlar tarafından yüzde 52.5 oyla sezonun en iyisi seçilen ay-yıldızlı oyuncu, bu sezon ligde 28 maçta 16 gol, 5 asistlik performans sergiledi. 

Burak, ayrıca Avrupa Ligi'nde de 4 karşılaşmada 2 gol kaydetti. Coupe de France'da 1 müsabakada görev alan 35 yaşındaki futbolcunun gol ya da asistli bulunmuyor. Oylama sonucunda Burak Yılmaz'ın ardından kaleci Mike Maignan (%28.7) ve Benjamin Andre (%9.6) geliyor.

RONALDO'DAN SONRA BURAK YILMAZ

Burak Yılmaz, sezon içinde sakatlık geçirmesine rağmen özellikle ligin son haftalarında attığı gollerle takımının şampiyonluk yarışında avantajlı konumda bulunmasına büyük katkı sağladı.

Ligde bu sezon çıktığı 28 maçta 16 gol kaydeden Burak Yılmaz, takımının en skorer ismi konumunda.

Taraftarların büyük sevgisini kazanan Burak Yılmaz, Avrupa'nın en büyük 5 liginde 35 yaş ve üstü futbolcular arasında Juventus'un Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'dan sonra en çok gol atan oyuncu oldu.

Burak Yılmaz sezonun en iyi futbolcusu oldu! ile ilgili etiketler Burak Yılmaz Lille Fransa
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.