Burak Elmas: Fatih Terim yalnız bırakıldı

Burak Elmas: "Bu Fatih hocaya özel değil, her teknik direktör için geçerlidir. Hiçbir teknik direktör yalnız bırakılamaz. Fatih hoca genelde kafasındaki söyler. Ben vizyonumuzda bir ayrılık olacağına inanmıyorum. Hocayla devam etmek istiyoruz."

Galatasaray Başkan Adayı Burak Elmas, mayıs ayında yapılacak olan başkanlık seçimi öncesi açıklamalarda bulundu. DHA'ya konuşan Elmas, "340 milyon liralık ilave kaynak hazır" dedi.

Elmas'ın açıklamaları şöyle:

"Bu tür büyük sorunları ancak uzun zaman hazırlanarak çözebilirsiniz. Bunun bilinci içerisindeyiz ve çözüm üretmeyi planlıyoruz. Galatasaray, özellikle genel kurul iradesi dışında imzalanmış olan Bankalar Birliği sözleşmesiyle zor şartlara mecbur bırakılmıştır. Biz bunları da biliyoruz. Tabii ki kolay bir dönem olmayacak ama biz bunları çözecek ve ilave kaynakları üretecek çalışmalarımızı bitirdik"

"340 milyon liralık ilave kaynak hazır. Fakat bunları koltuk vadiyle değil, Galatasaray markasını doğru yönetecek, bugüne kadar ulaşamadığı çözüm ve sorunlara ulaşarak yapacağız. Galatasaray'ın koltukları satılık değildir. Galatasaray iyi yönetilmelidir. Galatasaray koltukları kişilerin cebinden verdiği parayla satılamaz".

"Geçtiğimiz 3 sene sermaye artışları, oyuncu satışları, Şampiyonlar Ligi gelirleri, ilave 120 milyon Euro kaynağı doğru kullanılamamış bir şekilde teslim alacak başkan olan kişi. İşin enteresan tarafı da yönetimdeki bazı arkadaşlarımızın, borçların yönetilebilir olduğunu divan kurulumuzdaki beyan etmiş bazı arkadaşlarımızın, Galatasaray adaylarını ve bu göreve talip olacakları mali açıdan külfetlerle korkutmaya çalışmasıdır. Galatasaray'da zaten böyle bir dönemde aday olmak Galatasaray'ı çok sevmeyi ve büyük bir cesaret gerektirir. Galatasaray'ı çok seviyoruz ve yapılması gerekenleri yapmak için geliyoruz. Yapmamız gerekenlerin farkındayız. Galatasaray'ı böyle zor bir dönemde yalnız bırakacak halimiz yoktu"

DÜNYADAKİ DEĞİŞİMLERİ ANLAYABİLECEK BİR YÖNETİM OLMALI

"Galatasaray'ın bütün detaylarıyla, her operasyonuna girdim çıktım. Galatasaray'ı iyi biliyorum. 47 yaşındayım, birçok eski başkanımızın aday olduğu dönem benim yaşlarıma denk gelir. Dünyadaki değişimleri anlayabilecek, Galatasaray sorunlarını dinamik bir şekilde halledebilecek bir ekibin başarılı olacağına inancım sonsuz. Ekibimizde de değerli büyüklerimiz var. Bu dönem çok koşturmak gereken, yeni dünyayı iyi anlamak gereken, bu vizyonu görebilen ekip olması lazım. Bu kaygılara katılmıyorum ancak genç bir ekip bu dinamizmle bunu başarabileceğini düşünüyorum."

Burak Elmas: Fatih Terim yalnız bırakıldı

"100 günlük bir hedefimiz var. Tüm projeleri 100 güne bölüp hedef koyduk. Bunu yakında tüm Galatasaraylılarla paylaşacağız. Galatasaray'ın mevcut geldiği noktada birçok konuda aynı anda çözebilme kabiliyeti göstermek lazım. Tüzükteki önemli değişikliklerden tutun da Kemerburgaz temel atma törenine, Galatasaray Adası'ndaki hukuki işlemler gibi birçok konuda aynı anda düğmeye basacağız. Futbol ve diğer şubelerimizin yeniden yapılanması konusunda acil aksiyon alabilecek yetkin bir grubun aynı anda düğmeye basmasını gerektiren ciddiyette bir 100 gün planımız var."

BELHANDA'NIN GÖNDERİLİŞ ZAMANININ ÇOK HATALI

"Belhanda'nın gönderiliş zamanının çok hatalı olduğunu düşünüyorum. Altyapı ve futbol şubesinde görev aldığım için futbolun dinamiklerini yaşayarak öğrenmiş, bu konuda başarıları tecrübe etmiş eski bir yöneticiyim. Burada çok daha düzgün, Galatasaray'a zarar vermeyecek şekilde, hatta Belhanda'nın da şampiyonluk yolunda katkısı alınabilecek şekilde yönetilebilirdi. Her zaman olduğu gibi kişisel egolar öne çıktı. Muslera durumu ise... Muslera çok değerli bir Galatasaraylı. Kaptanımız. Yeni bir sözleşme tabii ki doğru ancak bu sözleşme Bankalar Birliği anlaşmasının neresinde bulunuyor ona bakmam lazım. Muhakkak ki bunu göre imzalamışlardır. Muslera'yı tabi ki destekliyorum, imzalanmasını ancak takımda bir sürü oyuncu var sözleşmesi sona erecek. Şimdi siz bu kadar futbolcu varken birini seçip uzattığınızda takım içindeki huzura nasıl bir etkisi olacağını düşünmek lazım. Zamanlama, zamanlama, zamanlama..." 

FATİH TERİM BİRÇOK KONUDA YALNIZ BIRAKILDI

"İlk bu sözleşme lansa edildiği zaman kimse opsiyondan bahsetmedi. Fatih hoca söylediğinde öğrendik. Fatih hocamızı çok severim. Şu anda tabi etik gereği hocamızla görüşmemiz pek mümkün değil. Ben çok isterim devam etmesini. Kafasında neler var bilmiyoruz. Ben şuna inanıyorum; doğru bir yönetimle güzel bir şekilde gerekli ortam sağlanırsa, Fatih hoca çok büyük bir fark yaratır. Ona gerekli ortamı sağlamak ve yapması gerekenleri yapmasının sağlanması gerekir. Bu Fatih hocaya özel değil, her teknik direktör için geçerlidir. Hiçbir teknik direktör yalnız bırakılamaz. Fatih hoca genelde kafasındaki söyler. Ben vizyonumuzda bir ayrılık olacağına inanmıyorum. Hocayla devam etmek istiyoruz. Hocayla konuşmam şık olmaz. Hoca birçok konuda yalnız bırakıldı ve hocaya karşı samimi olunmadığını düşünüyorum. Her spor dalında başarı, teknik ekibiyle, futbolcusuyla, yöneticisiyle, taraftarıyla birlikte çalışarak elde edilir. Herkes ayrı çalışarak başarı gelmez. Hocanın zaten mutsuz olduğu aşikar. Bunu herkesin gördüğünü düşüyorum. Doğru bir ekiple çok kolay halledilebilecek sıkıntılar olduğuna inanıyorum" 


"Galatasaray'ın gelecekte nasıl bir Galatasaray olacağını belirleyecek bir seçim olacak. Benim Galatasaraylıların doğru kararı vereceğine inancım ve saygım sonsuz. Bizler çok güzel düşüncelerle, bu zor dönemde elimizi taşın altına koyduk. Galatasaraylılar da sorgulamayı yapmalı ve en doğru kararı vermeleri gerekiyor. Biz sonuna kadar Galatasaray'a çözüm üretmeye devam edeceğiz. Biz asla pes etmeden, sonuna kadar devam edeceğiz" 

Burak Elmas: Fatih Terim yalnız bırakıldı ile ilgili etiketler Galatasaray Fatih Terim burak elmas
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.