Buradan geri dönüş mümkün olmayacak

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), atmosferdeki sera gazı salınımının koronavirüse rağmen rekor seviyelerde olduğunu açıkladı. Buna bağlı olarak küresel sıcaklık artışının gelecek 5 yılda 2,7 santigrat olacağını ve çok tehlikeli boyutlara ulaşacağını bildiren rapora göre bunun geriye dönüşü mümkün olmayan sonuçları olacağı vurgulandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) ve uluslararası örgütler tarafından hazırlanan yeni rapor dünyanın geleceği açısından kötü tabloyu ortaya koydu.

Rapora göre, koronavirüs salgını nedeniyle karantina döneminde karbon salınımının yüzde 17 azalsa da atmosferdeki uzun süreli gaz konsantrasyonları artmaya devam ediyor.

2015 ve 2020'nin şimdiye kadarki en sıcak 5 yıl olarak kayda geçtiğinin ifade edildiği rapora göre, küresel sıcaklıktaki artışın gelecek 5 yılda 2,7 santigrat olacağı tahmin ediliyor.

GERİ DÖNÜŞ ZOR

Raporda iklim değişikliğinin geri dönüşü olmayan etkilerinin artmaya devam ettiği vurgulanırken, Grönland ve Antarktika'da buzulların hızla erimesiyle su seviyesinin hızla artmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

2050'ye kadar 2,7 ila 3,2 milyardan fazla kişinin su kıtlığı ile karşı karşıya kalacağı ifade edildi.

5 yıl önce Fransa'da imzalanan Paris İklim Anlaşması, küresel sıcaklık artışının 1,5 santigrat derecede tutulmasını hedefliyordu.

Ancak Trump'ın başkanlığa seçilmesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetimi, 2019'un kasım ayında söz konusu anlaşmadan çekilmek için resmen BM'ye başvurdu.

Buradan geri dönüş mümkün olmayacak ile ilgili etiketler Meteoroloji küresel ısınma Birleşmiş Milletler su kıtlığı erime buzullar dünya meteoroloji örgütü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.