Burada adeta tarih yatıyor... 1000 yıllık bar kapılarını kapatıyor

Koronavirüs salgını sonrası oldukça zor günler geçiren restoran ve barların durumu bir kez daha gözler önüne serildi. İngiltere'de 1000 yıllık tarihi olan ve ülkenin en eski barı olarak bilinen mekan finansal koşullar nedeniyle kapılarını kapatmak zorunda kaldı. 'Ye Olde Fighting Cocks' adlı barın işletmecisi Christo Tofalli, uzun süredir mücadele ettikleri finansal koşullar nedeniyle kapılarını kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın kuzeyindeki St. Albans'da bulunan ve ülkedeki en eski bar olarak bilinen 'Ye Olde Fighting Cocks' adındaki bar kapılarını kapatıyor. 1000 yıllık tarihi olan mekan, koronavirüs salgını sonrası oluşan finansal sorunlar nedeniyle kapılarını kapatıyor.

Mekanın işletmecisi Christo Tofalli, barın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, mekanı açık tutmak için tüm yolları denediklerini ancak başarılı olamadıklarını söyledi. Tofalli, "Ancak son iki yılda yaşananlar, bu çok ödüllü barın hizmet vermeye devam etmeye çalışan hepimizi mağlup etti" dedi.

Burada adeta tarih yatıyor... 1000 yıllık bar kapılarını kapatıyor

Tofalli, koronavirüs öncesinde ticari koşulların çok zor olduğunu ancak, salgın sonrası durumun "yıkıcı" hale geldiğini ve finansal koşulları sürdürmekte zorlandıklarını sözlerine ekledi. Tofalli, 1000 yıllık işletmenin tarihinde rol aldığı için onur duyduğunun altını çizdi.

İNGİLTERE'NİN EN ESKİ BARI OLARAK BİLİNİYOR

Finansal koşullardan ötürü kapanmak zorunda kalan Ye Olde Fighting Cocks, İngiltere'nin en eski barı olarak biliniyor. Bir dönem Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye aday olan mekan, binanın tarihinin tam olarak belirlenememesi nedeniyle adaylıktan çıkarılmıştı.

Mekanın bulunduğu binanın sahibi olan bira şirketi yaptığı açıklamada, mevcut işletmecinin mekanı kapatmak zorunda kaldığını ancak yeni bir yönetim altında yeniden açmaya çalıştıklarını söyledi.

Burada adeta tarih yatıyor... 1000 yıllık bar kapılarını kapatıyor - Resim : 2

Ye Olde Fighting Cocks'ın ana yapısı 11. yüzyılda inşa edilmiş ve yerel turizm kuruluna göre başlangıçta güvercinlik olarak kullanılmış.

10 YILDA 11 BİN BAR KAPANDI

İngiltere'de sosyal hayatın ayrılmaz bir parçası olan barlar özellikle koronavirüs salgını döneminde zor günler yaşıyor. Ancak bu durum salgın öndesinde de yaşanıyordu.

Burada adeta tarih yatıyor... 1000 yıllık bar kapılarını kapatıyor - Resim : 3

Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Ofisi'ne göre, 2008 ve 2018 yılları arasında 11.000'den fazla bar kapılarını kapattı ve toplam sayı neredeyse dörtte bir oranında azaldı.

SuperHaber Özel / Serkan Talan

Burada adeta tarih yatıyor... 1000 yıllık bar kapılarını kapatıyor ile ilgili etiketler İngiltere Bar Ye Olde Fighting Cocks
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.