Bunu Yiyen Bir Daha Yiyormuş! Soğuk Baklava Tarifi Sosyal Medyanın Diline Düştü! İşte Tarifi

Soğuk baklava yemediyseniz mutlaka bu tarifi uygulayarak deneyin. Yemesi lezzetli olmasının yanı sıra görseli de oldukça kaliteli. İşte size özel tarifi…

Soğuk baklava yemediyseniz mutlaka bu tarifi uygulayarak deneyin. Yemesi lezzetli olmasının yanı sıra görseli de oldukça kaliteli. İşte size özel tarifi…

Malzemeler

*1 paket baklavalık yufka

*150 gram teryağı

*¾ (bir yarım, bir çeyrek) çay bardağı sıvıyağ (1 çay bardağından az)

Bunu Yiyen Bir Daha Yiyormuş! Soğuk Baklava Tarifi Sosyal Medyanın Diline Düştü! İşte Tarifi

Şerbeti için;

*2 su bardağı şeker

*1 su bardağı su

*2su bardağı süt

Arası için;

*1 kâse iri çekilmiş fıstık (dilerseniz fındık ya da ceviz kullanabilirsiniz)

Üzeri için;

*2 yemek kaşığı kakao

*1 yemek kaşığı süt tozu

Bunu Yiyen Bir Daha Yiyormuş! Soğuk Baklava Tarifi Sosyal Medyanın Diline Düştü! İşte Tarifi - Resim : 2

 Hazırlanışı

Tatlınızın ilk önce şerbetini hazırlayın. Bunun için tencereye şeker ve suyu koyarak kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın. Sonra küçük bir tavada ya da küçük bir tencere de tereyağınızı eritin. Yağınız erirken üzerinde oluşan köpükleri mutlaka alın. Yağ eriyince ocaktan alın ve üzerine sıvıyağ ekleyin ve karıştırın.

Bunu Yiyen Bir Daha Yiyormuş! Soğuk Baklava Tarifi Sosyal Medyanın Diline Düştü! İşte Tarifi - Resim : 3

Baklava yufkasını tezgâha alın ve kullanacağınız fırın kabını kenarına yerleştirip bıçak ile kesin. Bu tarif için küçük boy yuvarlak borcam kullanmanız uygun olacaktır. (27cm) Baklavanızın çok kalın olmasını istemiyorsanız kenardaki yufka fazlasını kesip başka bir tarifte kullanabilirsiniz.

Bunu Yiyen Bir Daha Yiyormuş! Soğuk Baklava Tarifi Sosyal Medyanın Diline Düştü! İşte Tarifi - Resim : 4

Bu arada baklava yufkalarınızın kurumaması için üzerine temiz bir örtü kapatın. Daire şeklindeki yufkalarınızı alt ve üstte kullanmak için eşit bir şekilde ayırın. Fırın tepsinizin tabanına yağ karışımınızdan 1 kaşık kadar sürün. Sonra 1 bütün yufka yerleştirin üzerine kenarlarından kalan parçalardan birkaç tane atın.

Bunu Yiyen Bir Daha Yiyormuş! Soğuk Baklava Tarifi Sosyal Medyanın Diline Düştü! İşte Tarifi - Resim : 5

Her yufkayı yağlayın. Bu şekilde yufkaların yarısını sırayla tepsiye yerleştirin. Sonra baklavanın ara malzemesini yerleştirin arzu ederseniz iri çekilmiş fıstık koyabilirsiniz. Dilerseniz de fındık veya ceviz kullanabilirsiniz. Pişirmek için fırınınızı alt üst fansız ayarda 170 derece de ısıtın. Kalan yufkalarınızı aralarını yağlayarak üst üste dizin. Böylece baklavayı hazırlayın ve istediğiniz boyutta kesin.

Baklavanızı 170 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Baklava pişerken şerbete sütünüzü ilave edin ve karıştırın. Kızaran baklavayı alın ve sıcağı çıkması için 10 dakika bekledikten sonra şerbeti baklavanın her yerine gelecek şekilde dökün.

1 saat dinlendirdikten sonra baklavanın üzerini süsleyin. Dilerseniz kakaolu süt ile baklavanızın her yerine dökün. Buz dolabında dinlendirin ve soğuk olarak servis edin.

Bunu Yiyen Bir Daha Yiyormuş! Soğuk Baklava Tarifi Sosyal Medyanın Diline Düştü! İşte Tarifi ile ilgili etiketler soğuk baklava
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.