"Bunu çözmek bana kalmamalıydı!"

ABD Başkanı Trump, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile yaptığı basın toplantısında, "Kore meselesi Obama döneminde çözülmeliydi, bunu çözmek bana kalmamalıydı." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Almaya Şansölyesi Angela Merkel ile yaptığı basın toplantısında, "Kore meselesi Obama döneminde çözülmeliydi, bunu çözmek bana kalmamalıydı." diye konuştu.

KUZEY KORE TAMAMEN NÜKLEERDEN VAZGEÇENE KADAR BASKILARA DEVAM EDECEK

Trump, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile Beyaz Saray'da basın toplantısı yaptı. Trump, Kuzey Kore ve Güney Kore arasında yaşanan tarihi buluşmanın gerçekleşmesi için iki tarafı da teşvik ettiklerini söyledi. Kuzey Kore tamamen nükleerden vazgeçene kadar, Pyongyang üzerindeki baskılarının devam edeceğini söyleyen Trump, geçmiş yönetimin yaptığı hataları tekrar etmeyeceğini belirtti.

 "OBAMA'NIN DAHA ÖNCE ÇÖZMESİNİ İSTERDİM"

Eski ABD Başkanı Obama ile yaptıkları bir görüşme esnasında, Obama'nın kendisine Kuzey Kore meselesinin karşılaşabileceği en büyük problemlerden biri olabileceğini söylediğini belirten Trump "Doğrusu söylemek gerekirse bunu Obama'nın daha önceden çözmesini isterdim. Keşke bunu başka bir yönetim yıllar önce çözseydi. Burada sadece Obama'dan öncesini kastetmiyorum, benden önceki tüm yönetimler için geçerli söylediklerim. Bu mesele çok önceden çözüme kavuşturulmalıydı. Şimdi değil. Bunu çözmek bana kalmamalıydı" dedi.

"Bunu çözmek bana kalmamalıydı!" ile ilgili etiketler Trump Kuzey Kore Obama
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.