'Bunlar gitsin de gerekirse Paşinyan gelsin diyecek kadar kafası gidenler var!'

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, turuncu ve gri kategoride aranan iki teröristin öldürüldüğü operasyon, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretinde masaya yatıracağı konular, CHP'li Ünal Çeviköz'ün Yunan ile aynı dili kullandığı rezalet Mavi Vatan açıklaması ve Millet İttifakı'nın sürpriz cumhurbaşkanı adayı konuşuldu.

'Bunlar gitsin de gerekirse Paşinyan gelsin diyecek kadar kafası gidenler var!'

"OPERASYONLAR MUAZZAM İNCE BİR DETAY PLANLAMASIYLA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR"

Metehan Demir, "Turuncu ve gri kategorisi ve 1 milyon TL ile aranması önemli. Aslında haftada birkaç kere bu haberlerle karşılaşıyoruz. Rutin gibi görmeyelim. Muazzam ince bir detay planlaması, bazen aylarca süren takipler gibi birçok unsuru içinde barındırıyor. MİT'in sahadan teknik irtibatlar aracılığı ile elde ettiği istihbaratı değerlendirerek ilgili birimler operasyonu gerçekleştiriyor.

'Bunlar gitsin de gerekirse Paşinyan gelsin diyecek kadar kafası gidenler var!' - Resim : 2

"CUMHURBAŞKANIMIZIN TAKVİMİNDE BIDEN İLE BİR GÖRÜŞME GÖZÜKMÜYOR"

Cumhurbaşkanı dünya 5'ten büyüktür diyerek daimi konseye Fransa, Rusya, İngiltere, Çin ve ABD'nin olduğu 5'liye meydan okuyacak şekilde tüm dünyanın sesinin duyulması gerektiğini söylüyor. Ancak BM'nin rolü tüm dünyada tartışılıyor. BM Zirveleri fırsat olarak değerlendirilip, 2-3'lü görüşmeler, uzun süredir konuşulmayan konuların tekrar masaya yatırılması fırsatlarını barındırıyor. BM toplatılarına ve Washington'a yapılan ziyaretler arasında farklar var. Belli değil ama şu anki son durumda cumhurbaşkanımızın takviminde Biden ile ilgili bir görüşme gözükmüyor.

"ERDOĞAN'IN ABD'DE ETKİLİ OLAN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE GÖRÜŞMELERİ OLACAK. SÜRPRİZLER ÇIKABİLİR"

Resmi programda, Erdoğan bugün Türkiye saatine göre akşamüstü saatlerince IC Holding Türkiye'de İbrahim Çeçen Holding  ABD'de karşı muhattaplarla yapılan gayet güzel ihtişamlı laleyi andıran 35 katlı binayı açıyorlar. 1977'de binayı Türkiye'ye kazandıran dönemin dışişleri bakanı İhsan Sabri Çağlayan'ı saygıyla analım. BM Genel Merkezi'nin tam karşısında. New York'ta Türkiye için gurur verici bir bina. O bina Türkiye Cumhuriyeti'nin binasıdır. İkinci nokta, buradaki temasların ardından SETA ile ortak programa katılacak. Türk-Amerikan İş Konseyi Organizasyonu'nda bir yemek var. 11. Türkiye Yatırım Konferansı için Türkiye'den birçok iş adamı gitti. BM Genel Kurulu'ndaki konuşması yarın olacak. Afganistan, İsrail-Filistin sorunu, göç meselesi ve Türkiye'nin fedakarlıkları, terörle mücadele, İslam düşmanlığı, iklimle mücadele ana başlıklar. AB Konseyi ve Komisyon Başkanları Hırvatistan, Finlandiya, Gürcistan, Slovenya, Ukrayna, Polonya ve İngiltere ile kesin görüşecek. Macron da vardı ama gelemedi. Erdoğan daha önce New York'taki görüşmelerde İsrail Cumhurbaşkanı ile de bir araya gelebiliriz demişti ancak resmi programda gözükmüyor. Doğu Akdeniz'de bazı gerginlikler var. Miçotakis meselesi için görüşülecek. Yunanlılar Doğu Akdeniz'de bir provokasyona doğru gidiliyor diye hatırlatılmıştı. BAE, İsrail, Mısır ve Suudi Arabistan'ı da ekleyebileceğimiz 4'lü eksende 2021 başı itibarıyla yeni bir beyaz sayfa açmak, pozitif gündem ile yürüyelim politikası başlatmıştı. Mevlüt Çavuşoğlu ile Hulusi Akar'ın birebir muhattaplarıyla ABD'liler ile kritik toplantılar yapması muhtemel. Erdoğan'ın ABD'de etkili olan sivil toplum kuruluşları ile görüşmeleri olacak. Oradalardan sürprizler çıkabilir.

'Bunlar gitsin de gerekirse Paşinyan gelsin diyecek kadar kafası gidenler var!' - Resim : 3

"YUNANİSTAN'IN BU KADAR SİLAHLANMASI DİKKATİNİZİ ÇEKMİYOR MU? O SAVAŞ UÇAKLARINI KİMLERE KULLANACAK SANIYORSUNUZ?"

Ünal Çeviköz sanırım bu açıklamaları siyasi münazaralar ile yapıyor. Bunların kabul edilmesi mümkün değil. Milli bir politika ise 200 değil 2 bin mil de ilan ederiz. Türkiye saldırgan değil. İçeriden düşmanların ekmeğine yağ sürmeyin. Bir gelirler İzmir bizimdi derler, Ruslar bizden Kars'ta toprak istemişti. Asla güçten düşmemek lazım. Daha tehlikeli bir dönem söz konusu. CHP üyelerin dikkatli konuşması lazım. Türkiye'de ‘Yeter ki bunlar gitsin, gerekirse Paşinyan gelsin’ diyecek kadar kafası gitmiş olanlar var. Sevmeyebilir, oy vermeyebilirsiniz. Ben Türkiye Cumhuriyeti'ni yurt dışına yedirmem ve meze yaptırmam. Yurt dışında laf söyleyenin canına okuruz. Bu nasıl bir kafa? Yunanistan'ın bu kadar silahlanması dikkatinizi çekmiyor mu? O savaş uçaklarını kimlere kullanacak sanıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'Bunlar gitsin de gerekirse Paşinyan gelsin diyecek kadar kafası gidenler var!' ile ilgili etiketler Metehan Demir CHP ünal çevikoz

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.