Arınç'tan Davutoğlu ve Babacan'a çağrı: Acılarını kalplerine gömsünler

Yeni parti kurma hazırlıkları içinde olan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a Bülent Arınç'tan çağrı geldi. Arınç, "Başka bir partiden, karşıdan hücum etmesinler. Bize yan yana durmak yakışır, geçmişte olduğu gibi" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, AK Parti’den istifa ederek yeni parti hazırlıklarına başlayan eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu hakkında konuştu.

Gazeteci-yazar Kemal Öztük’ün YouTube kanalına konuk olan eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç oldu.

Arınç, AK Parti'den istifa ederek yeni parti kurma çalışmalarına başlayan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a çağrı yaptı.

'BİZE YAN YANA DURMAK YAKIŞIR'

Arınç'ın sözleri şöyle;

"İyi işlerde de zor işlerde de birbirimizin acısını paylaştık, başarısını paylaştık. Şimdi bu insanların şu veya bu sebeple AK Parti'den ayrılmak istemelerine razı değilim. Acılarını kalplerine gömsünler, başka bir parti kurmasınlar. Başka bir partiden, karşıdan hücum etmesinler. Bize yan yana durmak yakışır, geçmişte olduğu gibi

Ama onlar da şunu bekliyorlar şüphesiz, 'İyi de bizi bu noktaya düşürmeyin. Bize hakaret ettirmeyin. Bize birtakım edepsizlerin ağzından kötü kötü şeyler söyletmeyin. Bizim elimiz de kalem tutuyor, kafamız da iş yapıyor. Bize mevki makam değil ama belli görevler verin. Bizim aidiyet duygumuzu güçlendirin. Bizi ihraç etmeye kalkmayın.' Bütün bunları istediklerinden eminim. Onlara ben kötü insanlar diyemem, onlar hakkında kötü konuşamam. Kul hakkı var her şeyden önce, kardeşlik hukuku var."

Arınç'tan Davutoğlu ve Babacan'a çağrı: Acılarını kalplerine gömsünler ile ilgili etiketler Ahmet Davutoğlu Bülent Arınç Ali Babacan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.