Bülent Arınç'a dava açan Gökçek'e büyük şok!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı ve Başbakan eski Yardımcısı eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, attığı 'tweet' nedeniyle açtığı 50 bin TL’lik tazminat davasında karar açıklandı.

Bülent Arınç'la Melih Gökçek arasındaki karşılıklı atışmalar sonrası Gökçek tarafından açılan tazminat davasında mahkeme kararını verdi.

Arınç, Gökçek'in fotoğrafıyla birlikte “Eğer birileri oturduğu koltuktan kalkmakta sıkıntı yaşıyorsa kesinlikle altını kirletmiştir” yazılı mesajı Twitter'dan paylaşmıştı. Gökçek ise Arınç'a 50 bin liralık tazminat davası açmıştı.

Bülent Arınç'a dava açan Gökçek'e büyük şok!

Dava dosyasına göre Gökçek, 14 Mart’ta televizyon programında, “...Erdoğan Gezi olaylarında yurt dışından geldiği zaman düşürülmüş olacaktı. Bir FETÖ’cünün lafıdır, Hüseyin Gülerce’nin bizzat kendisine söylenmiştir. ‘Bülent Arınç Başbakan olacaktı.’ O tarihte hazırlanmış ve bitmişti” iddiasında bulundu.

 

Arınç da Twitter’da ve katıldığı bir televizyon yayınında “Bir Hint atasözünde denir ki ‘Eğer birileri oturduğu koltuktan kalkmamakta sıkıntı yaşıyorsa kesinlikle altını kirletmiştir’. Gökçek hezeyanlarını bu açıdan değerlendirmek ve ciddiye almamak gerekir” demişti.

50 BİN TL'LİK TAZMİNAT DAVASI

Gökçek, 22 Mart’ta Arınç hakkında dava açtı. Gökçek’in avukatı, Arınç’ın alenen hakaret ve iftirada bulunduğunu savunarak, 50 bin TL tazminat istedi.

Arınç’ın avukatı Yakup Erikel ise cevap dilekçesinde “Hakaret kastı yoktur. Kendisine davacı tarafından isnat edilen iddiaların karşılığında müvekkilimiz, kendisini ifade özgürlüğü kapsamında bu şekilde ifade etmiştir” dedi.

KARAR AÇIKLANDI

Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2017/123 ve 2017/124 esas sayılı dosyalar hakkındaki kararını bugün açıkladı. Mahkeme, Bülent Arınç'ın Melih Gökçek'e tazminat ödemesi talebini uygun bulmayarak iki davayı da esastan reddetti. / SuperHaber

Bülent Arınç'a dava açan Gökçek'e büyük şok! ile ilgili etiketler Bülent Arınç Melih Gökçek
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.