'Bülent Arınç kendi adına konuşan biri değildir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını istemesinin ardından 23 yıllık görevinden ayrılan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, konuyla ilgili ilk kez bu kadar net konuştu. Gökçek, "Ben bu konuda Tayyip beyi suçlamıyorum. Görevden alındığıma kırıldım, ama bu kırılmak Tayyip beyle ilgili değil" dedi. Gökçek, Bülent Arınç'ın "Ankara'yı parsel parsel sattı" sözüne ise, "Ben hiçbir zaman bedavadan FETÖ'cülere bir arsa tahsis etmedim. Arınç kendi adına konuşan biri değildir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017 yılında istifasını istediği 6 isimden biri olan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek "Cumhurbaşkanı tarafından istifam istendi. Cumhurbaşkanı'nın emrine uyarak belediye başkanlığı görevini bırakıyorum." ifadesiyle 23 yıllık görevinden ayrıldığını açıklamıştı.

"CUMHURBAŞKANI TALEP ETTİ, BEN DE UYDUM"

Haber Global ekranlarında Buket Aydın'ın Koltuk programına konuk olan eski başkan Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebiyle seçimlere girmediğini kaydederek, "Ankara benim için tutku. Ankara benim her şeyim. Yaptığım işten büyük keyif alıyorum. Hayatta satın alınamayacak tek şey tecrübedir. Belediye başkanı ilk 5 yıl içinde belediyeciliği öğrenmeye çalışır. Ben bunu aşmışım. Belediyecilik ben de bir aşk. Ben seçimleri kaybetmedim. Ben seçimlere girmedim. Bana Cumhurbaşkanı talep etti. Ben de talebe uydum." ifadesinde bulundu.

"HAYAL KIRIKLIĞI DEĞİL, GÖNLÜM KIRILDI"

İstifa sürecine yönelik ilk kez konuştuğunun altını çizen Melih Gökçek, şöyle devam etti:

"Hayal kırıklığı değil, gönlüm kırıldı. Bugüne kadar bu konuyla ilgili hiç konuşmadım. Gün gelir anlatırsam millet bana hak verecek. Ben bu konuda Tayyip beyi suçlamıyorum. Görevden alındığıma kırıldım, ama bu kırılmak Tayyip beyle ilgili değil. Parti içinde herkes her şeyi biliyor."

Söyleşiden öne çıkanlar şöyle;

MANSUR YAVAŞ'IN BELALISI MISINIZ?

Belediyecilikte önemli olan, vizyon, icraat ve kapasitedir. Bunlar yoksa geçmişi karalarsın. Her meclis toplantısında bunu yapıyor, iftira atıyor. Kamuoyunun önüne çıkmak için kendisine teklif ettim. Adamcağız icraatı olmayınca arkasında olan bir ajans var onların talimatı var onları dinliyor. Ajans televizyona katılmasını engelliyor. Çünkü katılırsa oyları düşer. Sürekli yolsuzluktan bahsediliyor ortaya çıkarın. Sürekli sahte evrakla suçlama yapıyorlar.

MANSUR YAVAŞ ANKARA İÇİN TEK İYİ BİR ŞEY BİLE YAPMADI MI?

Heykel yaptı ve heykel yıkattı. Sevenlerde ideoloji için seviyor. Ne yaparsa yapsın sevecekler. Bu sevgi CHP içinde de azaldı.

BELEDİYE BAŞKANI PARTİCİLİK YAPMAK ZORUNDA MI?

Mansur Yavaş, CHP'lileri işe almıyor bu nedenle sevgide içeride azalıyor. 6. 500 kişiyi işe aldılar. 400-500 CHP, 500 de İyi Parti diğer kalanlarda Beypazarı ve diğer partilerden.Aldıkları kişilerin toplamı 2.000 civarında. Kalan 4.500 kişiyi Mansur Yavaş nereden aldı. Ben buradan şifreyi verdim. Devlet bunu araştırsın. Arkasından çok enteresan bir şey çıkar.

ANKAKAPARK'TA NEDEN BU KADAR ISRAR ETTINIZ? GERÇEKTEN 750 MILYON DOLAR HARCADINIZ MI?

Tamamen uyduruyor. Kendi yapamadıklarını ANKAPARK'a bağlıyor. Ben bir sene içinde kaç kilometre yol yaptım. Sen ne yaptın? E şimdi ANKAPARK'ta yok neden bir şey yapmıyorsun. 450 milyon dolara mal oldu. Bu çok para mı? Dünyaya bakın temaparklarıyla ülkeler iftihar ediyor. Ben buraya turist gelsin diye para verdim. Gelmedi çünkü pandemi oldu. Siz belediye başkanı olarak destek vermediniz. Bunlar prestijli projelerdir. Devlet destekler. Ankara'nın turizm potansiyeli sıfır. Bunu bir yatırım olarak yaptım burası zarar etmez. Burayı açar Mansur bey kendi adamına dolaylı yoldan verir. Ben buna da razıyım yeter ki çalışsın orası.

"EĞER MELİH GÖKÇEK İTİRAFÇI OLURSA FETÖ'NÜN SİYASI AYAĞI ÇÖKER" İDDİASI NE KADAR DOĞRU?

Deli saçması. Burada Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra hedefteki kişi Melih Gökçek'tir. Ankara Emniyet'i düşmek üzereydi. Emniyetten bir arkadaşımız aradı. "Başkanım yetişin şehit verdik" diye. Talimat verdim kapıları kapattırdım. Külliyeyi teslim almak üzereydiler. Bütün araçları yollayıp yolları kapattırdım. Tayyip beyden önce televizyonlara telefonlara bağlanan 3 kişiden biri bendim. Bu mücadeleyi yapan bir adamın kalkıp FETÖ'cü olması mümkün değil. Talimatlar FETÖ'den geliyor.

Bu kitapta yazılanlar tırışkadan masallar. Bu kitabı dağıttıran da Mansur Yavaş'dır.

ANKARA'YI PARSEL PARSEL SATTINIZ MI?

Bülent Arınç benim açıkladığım detaylardan sonra ezildi. Ve sonrası iftiralar attı. Kendi söylediği lafı kendi yedi. Ben hiçbir zaman bedavadan FETÖ'cülere bir arsa tahsis etmedim. Bülent Arınç kendi adına konuşan biri değildir. Bunun acısı Hukuk Fakultesinden geliyor. Ben onu o zamanlar desteklemedim diye. Ben Bülent Arınç'ı ciddiye almıyorum artık.

'Bülent Arınç kendi adına konuşan biri değildir' ile ilgili etiketler Melih Gökçek Bülent Arınç Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan Mansur Yavaş
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.