Bülent Arınç hakkında suç duyurusu

Katıldığı televizyon programında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tahliye edilmesi gerektiğini savunan ve hakim ile savcıları Ergenekon örneği ile tehdit eden Bülent Arınç hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Fetullahçı Terör Örgütü ile Sivil Mücadele Platformu (TAY-DER), Cumhurbaşkanlığı YİK üyeliğinden istifasını açıklayan Arınç hakkında “silahlı terör örgütü propagandası yapmak” iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

TAY-DER Başkanı Muhammed Gömük tarafından avukatı Tolga Tireli aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusunda Bülent Arınç’ın ‘FETÖ ve PKK terör örgütlerine bilerek ve isteyerek yardım etme’ ve ‘örgüt propagandası yapma’ suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Arınç’ın Habertürk TV’de katıldığı canlı yayında HDP'nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili açıkamaları ve geçmiş tarihlerde FETÖ örgütüne yönelik söz ve eylemleri sebebiyle suç duyurusunda bulunulduğu aktarılan dilekçede, suçlamalara ilişkin şu ifadelere yer verildi:

'ARINÇ YARGIYA TALİMAT VERİYOR'

“Şikayet olunan şahıs ; hükmü terör örgütü propagandasından sabit olan Selahattin Demirtaş'a ilişkin kamuoyu önünde söylemiş olduğu bu ifadelerle devletimizin yıllardır mücadele verdiği terör örgütünün propagandasını yapmaktan hükümlü şahsı destekler mahiyette olup; aynı zamanda da yargının bağımsızlığını olumsuz yönde sorgulama amacını taşımakta ve dahi yargıya talimat vermektedir. Sayın savcılık makamınızın da malumu olduğu üzere söz konusu açıklamalarda adı geçen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 5 ilde çeşitli suçlardan 12 davada ve bazılarından da tutuklu olmak üzere yargılananmaktadır.”

‘KHK FACİADIR’ SÖZLERİ

Bülent Arınç’ın "KHK'lılar mağdur edildi" söylemini de pek çok kez dile getirdiğine işaret edilen dilekçede, “Bu söylemlerin birinde ; ‘KHK bir faciadır. Katıldığım televizyon programlarında KHK'ya dikkat çekmek için Yüksek İstişare Kurulu (YİK) maaşımın yarısını öğrencilere burs olarak, yarısını da KHK mağdurlarına vereceğimi söylemiştim. Çok eleştirildim fakat ben sadece KHK faciasına dikkat çekmek istedim’ demek suretiyle ‘mağdur KHK'lı’ söylemine yardım ettiği gibi , devletimizin FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yaptığı ihraç listesine de ‘KHK faciası’ demiştir. Daha önce FETÖ/ PDY unsurlarını savunabileceğini buna ilişkin de ‘Üstüme cübbeyi tekrar geçirmeyi arzu ediyorum’ demiştir” ifadesi kullanıldı.

Bülent Arınç hakkında suç duyurusu

(Veryansın TV)

Bülent Arınç hakkında suç duyurusu ile ilgili etiketler Bülent Arınç YİK Selahattin Demirtaş Osman Kavala suç duyurusu FETÖ KHK başsavcılık tay-der
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.