Bülent Arınç Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'ndan istifa edeceğini açıkladı

Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tahliye edilmesi gerektiğini savunan açıklamaları sonrasında sert eleştirilerin hedefi olan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç istifa iddialarına açıklık getirdi. Arınç son dakika açıklamasında, "Elbette sadece YİK’ten. Partiden neden istifa edeyim?" dedi...

Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç geçtiğimiz hafta Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili açıklamaları ile büyük tepki çekmişti.

Kavala ve Demirtaş'ın tahliye edmesi gerektiğini söyleyen Arınç toplumun büyük bir kesimi tarafından eleştirilmiş ve istifa etmesi yönünde çağrılarda bulunulmuştu.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalar ile yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi açıklamaları hükümetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez." ifadeleri ile isim vermeden Arınç'ı eleştirmişti. 

Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından Arınç'ın istifa edeceği yönünde iddialar ortaya atıldı.

Tepkilerin hedefi olan Bülent Arınç, istifa iddialarına yaptığı son dakika açıklaması ile yanıt verdi.

"PARTİDEN NEDEN İSTİFA EDEYİM"

Arınç kendisine sorulan "Cumhurbaşkanlığı YİK üyeliğinden mi ayrılacaksınız, yoksa AK Parti'den de istifanız söz konusu mu?" sorusuna, "Elbette sadece YİK’ten. Partiden neden istifa edeyim?" diye cevap verdi.

Posta Gazetesi'nden Murat Çelik'e konuşan Arınç'ın istifası ve yaşanan son gelişmelere ilişkin açıklamaları şöyle:

"Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı.

İstifa ettiğim yönünde bazı söylentiler çıkmış ama şu an için bu doğru değil. -Ben başkaları gibi Twitter’dan, Instagram’dan istifa etmem.

Oluşan durumla ilgili, Sn. Cumhurbaşkanı ile bizzat görüşmeyi bekliyorum. - Sn. Cumhurbaşkanı bugün İstanbul’daymış. Programı yoğun. Dolayısıyla bugün görüşemedim. Sanırım yarın Ankara’da olacak ve görüşebiliriz diye düşünüyorum.

Kendisiyle görüştükten sonra gereken neyse onu yapacağım. Gelişen şartlar altında o konuşmayı yapmaya neden ihtiyaç duyduğunu kendisinden dinlemek isterim.

Kendisinden dinledikten sonra, "O konuşmanın muhatabı bendim. Bu durumda buyurun istifa mektubumu” diyebilirim.

Benim üzerimden hem Sayın Cumhurbaşkanımız’ın hem de Yüksek İstişare Kurulu’nun (YİK) yıpratılmasına izin vermem. Bana yakışmaz.

Daha önce de bazı açıklamalarım üzerine “Bunları söyleyen birinin YİK’te ne işi var” türünden yorumlar yapanlar oldu. Oysa benim yapacak daha çok işim var.

Ama öyle bir noktaya gelir ki bazen, orada kalmaktansa gitmek daha yerinde olur.

(Görünen o ki, Cumhurbaşkanı görüşmeniz istifanızla sonuçlanacak. Peki sadece Cumhurbaşkanlığı YİK üyeliğinden mi ayrılacaksınız, yoksa AK Parti'den de istifanız söz konusu mu?)

Elbette sadece YİK’ten. Partiden neden istifa edeyim?"

Bülent Arınç Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'ndan istifa edeceğini açıkladı

Bülent Arınç Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'ndan istifa edeceğini açıkladı - Resim : 2

Bülent Arınç Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'ndan istifa edeceğini açıkladı ile ilgili etiketler Bülent Arınç Yüksek İstişare Kurulu Cumhurbaşkanlığı AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan murat çelik
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.