Bülent Arınç bu kez "kodes fıkrası" ile gündemde!

Konya’nın yerel televizyonu Kanal 42’deki “Yaşayan Hafıza” programına konuk olan eski Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu eski üyesi Bülent Arınç yine yaptığı açıklamalar ile gündem olmayı başardı.

Bülent Arınç, programın sunucusu Cihad Doğan’ın “Çok önemli isimleri konuşacağız. Recai Kutan’ı konuşacağız, rahmetlik Oğuzhan beyi konuşacağız, Sizin Tayyip Bey ile olan çalışmalarınızı, diyaloglarınızı konuşacağız ve şimdiki Türkiye’yi de konuşacağız” ifadeleri üzerine tartışma yaratan şu fıkrayı anlattı;

“Bence bu büyüklerimizi konuşalım, bu program böyle gitsin, günümüze gelme. Adam Rize’de bir suç işlemiş de İstanbul’a getiriyorlar. Rize misalini vermeyeyim de yanlış anlayanlar çıkabilir. Samsun diyelim isterseniz buna. Rize ve Trabzon’un dışında bir il olsun ki birileri huylanmasın. Anlat bakalım şu olayı diyor, karşısındaki adam. Çıktık diyor, bir fırtına, bir fırtına, bir fırtına… Sonra… E işte bir fırtına… Gel bakalım İstanbul’a doğru falan… O fırtınayı da atlattık, başka bir limana geldik, bir fırtına daha başladı, şu oldu, bu oldu. Artık İstanbul’a gelemeyince iki saat boyunca, yav sadede gel… Geleyim de beni kodese mi tıkacaksınız demiş adam…”

Ayrıca programda CHP'nin oylarını artırdığını da söyleyen Arınç'ın bu yorumuna da tepkiler geldi.

ŞAMİL TAYYAR: NİYE DURUYORSUN?

Bülent Arınç'a en sert tepkiyi AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar gösterdi.

Arınç'ın "kodes" fıkrasıyla ilgili sosyal medyada bir mesaj paylaşan Tayyar, "Yorumlardan, mesajlardan anlıyorum ki son twitim pek anlaşılmamış. Açalım o vakit. Muhtereme diyorum ki; liderine güvenmiyorsan, konuşunca kodese tıkacağını düşünüyorsan AK Parti’de niye duruyorsun?" ifadelerini kullandı. 

ARINÇ ELEŞTİRİLERİ YAZILI BİR AÇIKLAMA İLE YANITLADI

Diğer yandan Bülent Arınç kendisine yönelik yoğun eleştirilere bugün yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

"GOCUNMASINI GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK"

Sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajında Arınç, “Bir kısım siyasetçiler de şerrinden çekindikleri isimleri başını ağrıtacak endişesiyle kendi çevrelerinde tutuyorlar. Bunun örneklerini her zaman örmek mümkün. Her devrin adamı ve her devrin kalıbına girme becerisini gösteren omurgasızlardan korkmam. Yetersiz nitelikleri sebebiyle siyasette ve toplumun gönlünde yer edemeyen bazılarının ismim üzerinden polemik yaratarak birilerine veya bazı makamlara yaranma çabası, beni doğru bildiklerimi ifade etmekten alıkoymaz. Birileri tarafından maaşa bağlanan siyasetçi tiplerden olmadığım gibi kalemini ve kelamını para için satan bukalemun tiplerden de olmadım.” dedi.

Arınç, “CHP’nin oyları artıyor” yorumuna ilişkin ise “Bu tespitte AK Partililerin gocunmasını gerektirecek bir durum yoktur. Bu CHP’ye ait bir tespittir ve bunu CHP’liler pek tabi tartışabilir” ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç bu kez "kodes fıkrası" ile gündemde! ile ilgili etiketler Bülent Arınç Şamil Tayyar CHP AK Parti kodes fıkrası
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.