Buket Aydın'dan Babacan'a : "Size iki yüzlü diyorlar"

AK Parti üyeliği devam ederken muhalefetin Cumhurbaşkanlığı için çatı aday olarak Abdullah Gül'ü çıkarması için çalıştığını itiraf eden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan konuyla ilgili sorulara maruz kalmaya devam ediyor. Haber Global canlı yayınına katılan Babacan, Buket Aydın'ın "Size iki yülü diyorlar" sorusu ile karşılaştı.

AK Parti milletvekili iken "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı muhalefetin Abdullah Gül'ü ortak aday çıkarma projesinin göbeğindeyim" ifadeleriyle sosyal medyadan tepki toplayan Babacan, canlı yayında Buket Aydın'ın sorularını yanıtladı.

Aydın, Babacan'a "Şimdi bu durum özellikle AK Parti ve AK Parti'ye yakın çevrelerde çok sert bir biçimde eleştirildi. Siz Abdullah Gül ile görüşmeler yaparken bir taraftan da Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza verdiniz. Bu gündeme geldi. Ve buradan yola çıkarak size "İki yüzlü" ifadesini kullanıyorlar Twitter'da çokça. Bunu biraz açar mıyız? Yani siz tam olarak bunu anlatabildiğinizi düşünüyor musunuz? O süreç nasıl yaşandı? Çünkü öyle bir hal oldu ki sizin siz bir taraftan Abdullah Gül'ün adaylığıyla uğraşırken diğer taraftan Erdoğan'ın adaylığı için imza veren bir kişi olarak sosyal medya çevrelerinde yankı buldunuz. Biraz daha açarak anlatmamız mümkün mü? " diye sordu.

Buket Aydın'dan Babacan'a : "Size iki yüzlü diyorlar"

KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

Babacan ise hakkında ortaya atılan iddiaların yalan olduğunu savunarak, "Tam 18 Nisan tarihinde sayın Erdoğan seçimlerin 24 Haziran'da yapılacağını ilan etmiştir, sonra Meclis karar almıştır. Tam o günlerde Cumhurbaşkanı'nın bağımsız olması benim birinci tercihimdi. Bağımsız adayın diğer partiler tarafından desteklenmesi Türkiye için doğru modeldi. Benim destek verdiğim model, tarafsız Cumhurbaşkanı modeliydi. Yine Ak Parti'nin başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı yapmış bir insan. Dolayısıyla benim birinci tercihim gerçekleşmeyince, ikinci tercihim olan sayın Erdoğan kazandı. Birinci tercihim olmadığı için ikinci tercihime destek vermiş oldum. Propaganda aygıtı yalan söylüyorlar. Erdoğan'ın adaylığı 3 Mayıs'ta. Gül'ün adaylığı kesinlikle olmadıktan sonra ben Erdoğan'ın adaylığı desteklemiş oldum" şeklinde konuştu.

MUHARREM İNCE ÖRNEĞİ VERDİ

Ali Babacan, kendi hakkındaki iddialarla ilgili CHP'den ayrılarak parti kuran Muharrem İnce ile ilgili de örnek verdi. Babacan, "Muharrem İnce de kendi partisini kurdu. Parti çalışmaları yaparken, CHP'nin üyesiydi. Bu tarz iddialar yanlış" dedi.

Buket Aydın'dan Babacan'a : "Size iki yüzlü diyorlar" ile ilgili etiketler Buket Aydın Ali Babacan Abdullah Gül AK Parti iki yüzlü soru

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.