Bukalemun gibi sızan FETÖ 11 Alevi derneği kurmuştu: Amaçları iftira ve kumpas

Toplumun farklı kesimlerinin içine sızmak için "renklendirme" taktiğin kullanan FETÖ, farklı kimliklere bürünerek iftira ve kumpaslar hazırlıyordu. Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, FETÖ'nün kirli amaçlarını gerçekleştirmek için 11 Alevi derneği ve 1 Alevi federasyonu kurduğunu hatırlattı

İftira ve yalanı yaşam biçimi haline getiren FETÖ kullandığı "renklendirme" taktiği ile bukalemun gibi toplumun farklı kesimlerinin içine sızarak kendini gizliyor. Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, FETÖ'nün sadece muhafazakar kimlikle değil solcu, liberal ya da Atatürkçü gibi göründüğüne dikkat çekerek, 11 Alevi derneği ve bir adet Alevi Federasyonu kurduğunu hatırlattı.

Nedim Şener'in "Bir FETÖ taktiği: Çokların içerisinde azları kaybettirmek" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Bir FETÖ’cü sadece örgüt amaçlarına odaklanmış; yalan, iftira ve kumpası yaşam biçimi haline getirmiş, ailesine, dinine, milletine, bayrağına ihanet eden bir haindir. Mesleği; örgütsel amaçları için kullanacağı bir araç, taşıdığı sıfat ise kamuflajdır.

ALEVİ DERNEKLERİ BİLE KURDULAR

Kullandıkları “renklendirme” taktiği bukalemun gibi ortama uyarak gizlenmeyi sağlar. O yüzden, sağcı, solcu, Atatürkçü, muhafazakâr, ülkücü, liberal benzeri kimlikler yanında her tarikat ve cemaatçi görünümünde FETÖ mensubu vardır.

Sözde Sunni bir “dini cemaat” görüntüsü altındaki FETÖ’nün, 11 Alevi derneği ve bir adet Alevi Federasyonu kurduğunu hatırlarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsanız.

FETÖ GÜNDEMİNİ SOKUŞTURUYOR

Sadece devletin değil, toplumun kılcal damarlarına sızıp buraları operasyonel faaliyet alanına çevirmek temel taktiğidir. Toplumun tartışma yaratan alanlarındaki fay hatları üzerinde oynayarak kaos çıkarmak temel stratejisidir. Bunu yaparken de günümüzde en yaygın olarak kullandığı araç, sosyal medyadır. Dikkat ederseniz, her siyasi, sosyal ve ekonomik tartışmada, provokasyona yönelerek, çözüme gidecek konuyu içinden çıkılmaz hale getiren ve çözümsüzlüğe mahkûm eden unsurlardan birisi de FETÖ’cülerin bu tutumudur. “Çokların içerisinde azları kaybettirmek” gibi gizlenme taktikleri vardır. Bu yolla, masumların arasında kendi suçlarını gizlerler. Bana yapılan sosyal medya saldırısı sırasında, darbeye karışan askeri öğrenci ve onlarla ilgili çekilen belgesel ile KHK’lıları gündeme getirmeleri de bu taktiğin yansımasıdır. Eğer başaramıyorlarsa en haklı talepleri gerçek tartışma zemininden çıkaran fitneci FETÖ mensupları toplumsal kutuplaşmanın fitilini ateşlerler.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Bukalemun gibi sızan FETÖ 11 Alevi derneği kurmuştu: Amaçları iftira ve kumpas ile ilgili etiketler FETÖ Nedim Şener iftira kumpas alevi deneği
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.