9 Mayıs bugün hangi diziler var?

Televizyon bazen yalnız yaşayan biri için yoldaş, bazen ailecek geçirilen bir akşamın neşesi, bazen de dünyadan an be an haber aldığımız bir iletişim aracıdır. Her evin olmazsa olmazları arasındadır televizyonlar. Hatta bir eve girdiğimizde, televizyon göremezsek, bir eksiklik olduğunu düşünürüz. Hiç şüphesiz günümüzde televizyonun bulunmadığı ev yoktur. Peki, bugün televizyonda hangi diziler var? TV ekranı, yayın akışı ve detaylar haberimizde...

Akşam olunca eve giden vatandaşlarımız "Bugün hangi dizi var?" sorgusunu aratıyor. Heyecanı çok yüksek olan bu diziler izleyicilerini ekranların başına kilitliyor. Gün içerisinde iş yerinde yaşanan sıkıntıların yanına bir de sosyal çevrede yaşanan sıkıntılar eklenince insanlar sıkıntıları atmak için bir çıkış noktası arıyor. Bu noktada birçok vatandaşın aklına televizyon karşısına geçerek pasif zaman geçirme önerisi çözüm oluyor.Genelde televizyon karşısına geçen vatandaş ya dizi izliyor ya da spor programı. Peki, bugün televizyonda hangi diziler var? TV ekranı ve detaylar haberimizde...
9 Mayıs bugün hangi diziler var?
 
 Kanal D Yayın Akışı
Kanal D
20:00 ZALİM İSTANBUL
 
FOX Yayın Akışı
FOX
20:00 BİZİM HİKAYE
 
 Show TV Yayın Akışı
Show TV
20:00 ÇARPIŞMA
 
Star TV Yayın Akışı
Star TV
20:00 AVLU
 
ATV Yayın Akışı
ATV
20:00 BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA
 
TRT 1 Yayın Akışı
TRT 1
20:00 TEK YÜREK
 
TV8 Yayın Akışı
TV8
20:00 SURVİVOR
 
TNT Yayın Akışı
TNT
19:45KELİME OYUNU
21:00KANIT
22:30SUSKUNLAR
00:30MERHAMET
 
Kanal 7 Yayın Akışı
Kanal 7
20:00DİZİ 'ELİF' [YENİ SEZON]
21:20DİZİ 'SEV YETER'
23:15ÖNDEN GİDENLER
00:00TV FİLMİ
 
TELEVİZYON NEDİR?

 

Televizyon Nedir?Televizyon 1925 yılında bisküvi kutusu ile icat edilen ve içerisinde uygun şartlar sağlandığında çeşitli görüntüleri size sunacak donanıma sahip olan bir haberleşme aracıdır. Temel olarak ise, elektromanyetik dalgalar halinde yayılan görüntü ve seslerin, ekran ve hoparlör sayesinde alıcıya ulaştırılmasını sağlayan, elektronik bir cihaz şeklinde tanımlayabiliriz.

 
İlk yayınını 1929 yılında gerçekleştirebilen televizyonun günümüzde plazma, HD, 3D, LCD gibi çeşitleri ile bulunmaktadır. Bu kadar geliştirilmesine rağmen televizyonun başından kalkmayan 21. yüzyıl insanı bu icadın tam anlamıyla kölesi olmuştur. Ne kadar hızlı haber yayma, ya da canlı yayın gerçekleştirme olanağı sunsa da, televizyonun aile ilişkilerini zayıflattığı, insanların birbiri ile konuşmamasına neden olduğu, sohbetleri sınırladığı tartışma götürmez bir gerçektir.
9 Mayıs bugün hangi diziler var? - Resim : 2
 
 
TELEVİZYON NE ZAMAN İCAT EDİLDİ?
Televizyon Ne Zaman İcat Edildi?Televizyon yapım çalışmaları 1923’lerden öncesine dayansa da ilk televizyon 1923 yılında, İngiltere sınırları içerisinde üretilmiştir. Bu üretim bir lavabo ve çay tenekesi ile gerçekleştirilmişti ve gerekli malzemenin olmaması sebebiyle yayına geçemedi. Bundan sonra icadın geliştirilmesi bisküvi kutusuna sarılmış projeksiyon makinesi ile devam etti ve 1925 yılında çalışan ilk televizyon icat edilmiş oldu.
 
Televizyonun tası sayılan bu icatta nakış iğnelerinden bal mumuna kadar birçok ilginç malzeme yer alıyordu. İlk görüntü sinyalinin gerçekleştirilmesi ve yayınlanması ile televizyon her ne kadar tamamlanmış olsa da her icat gibi önceleri ciddiye alınmadı. Ta ki 1929 yılında BBC kanalının ilk deneme yayınını yapmasına kadar. Bu yayından sonra televizyon hak ettiği değeri gördü ve üretilmesi için çalışmalara başlandı. İlk yayınlanan görüntüler iki aşamadan oluşuyordu; birincide haber yayını yapan BBC, ikincide ise müzik ile yayınına devam ediyordu.
9 Mayıs bugün hangi diziler var? - Resim : 3
 
TELEVİZYONU KİM İCAT ETTİ?
Televizyonu Kim İcat Etti? John Logie Baird Televizyon daha 12 yaşında bu konuya karşı merak duyguları kabaran bir çocuğun yılmadan, pes etmeden çalışması sonucu ortaya çıkmış bir icattır. Bu çocuğun ismi ise John Logie Baird olarak bilinmektedir. İskoç kökenli Baird, 12 yaşlarındayken evinin elektrik sistemini döşemeyi başarmış özel bir çocuktur. Bu üstün zekâsı sayesinde asrın icadını ortaya çıkaracak olan John Baird’in arkadaşlarıyla konuşmak için ilk telefon santralini geliştirdiği de bilinmektedir. Bundan sonra İskoçya Kraliyet Teknik Koleji’nde elektrik ile ilgili dersler almaya başlayan John, elektrik mühendisi olarak üniversiteyi bitirmiştir. Sonrasında çeşitli görevler yapan ünlü mucidin televizyon yapma yolundaki ilk çabası 1922’de başlayıp 1923 yılında sonuçlanmıştır.
 
Televizyon icadından sonra infrared ışınları ile ilgili çalışmalarda yapan Baird 1946 yılının Haziran ayında hayata gözlerini yummuştur. Giderken arkasında 21. yüzyıl insanının bağımlısı olduğu, karşısından kalkamadığı, çocukluk hayali olan televizyonu bırakmıştır. Genel olarak tüm insanlığın tutkusu olan bu icadından dolayı da ismi yüzyıllar boyu anılacaktır.
 
TELEVİZYONUN PARÇALARI NELERDİR?
 
Televizyonun Parçaları Nelerdir?Renkli yayın yapmak için çalışmalara 1940’lı yıllarda başlanan televizyonun bu çalışmalara cevap vermesi gecikmedi. İlk renkli televizyon 1950’li yıllarda ABD’de satışa çıktı ve bundan sonra renkli televizyon üretimleri başladı. 1960 ve sonrasında artık neredeyse her evde renkli televizyon bulunmaktaydı. Şu an hala gelişimini sürdüren ve ilk başlarda tahta, kutu, balmumu, iğne gibi ilginç aletlerle yapılan televizyonunun günümüzdeki parçaları genel itibariyle şöyle sıralanabilir: resim kaynağı, ses kaynağı, verici anten, alıcı anten, verici, televizyon alıcısı, hoparlör, ekran ve tuşlar.
9 Mayıs bugün hangi diziler var? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.