Bugün sahipleniyor, dün 'durdurulsun' diyordu

İBB yönetiminin AK Parti'de olduğu 2016'da KİPTAŞ'ın yükleniciliğinde başlatılan Bayrampaşa İsmetpaşa kentsel dönüşüm projesinde hak sahiplerin dairelerine taşınmaya başladı. Proje aslında açılan bazı davalar nedeniyle duraklamalar yaşasa da AK Parti döneminde büyük ölçüde tamamlanmıştı. Tam 5 kez proje durdurulsun diye dava açan Tayfun Kahraman bugün yüzü kızarmadan AK Parti'nin projesine sahip çıktı. İBB Başkanı ise yine eski yönetimi yok sayıp "Suni gündem" göndermesi ile projeye sahip çıktı.

Bayrampaşa'da depreme karşı kentsel dönüşüm kapsamındaki proje 28 Aralık 2016'da bu başlıklarla kamuoyuna ilan edilmişti. 

İstanbul'un deprem gerçeğini bilen İBB yönetimi o tarihte Bayrampaşa'da kentsel dönüşüm hamlesine hemen her semtte konut firmaları ya da bizzat İBB iştiraki olan Kiptaş aracılığı ile başlamıştı. 

Bugün sahipleniyor, dün 'durdurulsun' diyordu

Bu proje de onlardan sadece biriydi. Bugün sahipleniyor, dün 'durdurulsun' diyordu - Resim : 2

2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kiptaş'ın Bayrampaşa'daki bu inşaatında incelemelerde bulunduğunde binaların büyük kısmının kabası bitmiş, ince işçiliği başlamıştı.

Bugün sahipleniyor, dün 'durdurulsun' diyordu - Resim : 3

Konutlar sadece güvenli değil, aynı zamanda çevre dostuydu.

Bugün sahipleniyor, dün 'durdurulsun' diyordu - Resim : 4

Araya seçim girmeseydi muhtemelen 2019'da hak sahipleri oturmaya başlayacaktı konutlarda. Ancak seçim ve sonrasındaki yeni yönetimin hemen hemen tüm projeleri durdurması sonucu hak sahiplerinin evlere girişi yaklaşık bir yıl geriye atıldı. 

Ve bugün İstanbul halkı 2 bin 270 hak sahibinin dairelerine kavuşmaya başladığını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mesajı ile öğrenti. 

İmamoğlu, "İstanbul’un en önemli gündemi; afete hazırlık ve güvenli yaşam alanları ihtiyacıdır, suni gündemler değildir. Bayrampaşa İsmetpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm projesi tamamlandı. 2 bin 270 ailemiz artık güvenli konutlarda yaşayacaklar." diyordu bir de video eklediği mesajında. 

Bugün sahipleniyor, dün 'durdurulsun' diyordu - Resim : 5

Bu mesaja bakan İBB Başkanının İstanbul'un sorunlarıyla hemhal olduğunu ve bir yıl içinde önemli bir sorunu çözdüğünü düşünebilir. Ancak "İstanbul'un ihtiyacı suni gündem değil" diyen İmamoğlu aslında eski yönetime hakkını teslim etmeyerek suni bir tartışmanın da fitilini ateşlemekten başka bir şey yapmadı. 

Çünkü ne proje kendisinindi, ne de inşaatı bitirmek için özel bir gayreti olmuştu. Tam tersine yönetime geldiği zaman ilk işi tüm projeleri durdurmak olduğu için hak sahipleri yaklaşık bir yıl geç girmek zorunda kalmıştı evlerine. 

YÜZÜ KIZARMADAN PROJEYE SAHİP ÇIKTI

İmamoğlu'nun bu mesajını sosyal medya hesabından paylaşan İBB Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman da  "Bayrampaşa Kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri, dairelerine taşınmaya başlıyor. Yakında kreş, istihdam ofisi, tiyatro salonu, iştiraklerimizin işletmeleri açılıyor ve hayat başlıyor." sözleri ile projeyi sahiplendi. 

Bugün sahipleniyor, dün 'durdurulsun' diyordu - Resim : 6

Oysa aynı Tayfun Kahraman,TMMOB'da görevliyken bu projenin durdurulması için tam 5 kez dava açan kişiydi. Yani, bugün sahip çıktığı 2 bin 270 kişiye güvenli bir yuva olacak konutların yapılmasını hiç istememişti. Ancak yüzü kızarmadan projeyi sahiplenmekte hiç bir mahsur görmedi. Ancak bu gerçeği bilenler Kahraman'a bu ikiyüzlü tutumu hatırlattılar... 

Bugün sahipleniyor, dün 'durdurulsun' diyordu - Resim : 7

Bugün sahipleniyor, dün 'durdurulsun' diyordu - Resim : 8

İşte AK Parti zamanında projelendirilip inşaatı büyük oranda tamamlanan projeye bugün sahip çıkan Tayfun Kahraman'ın, zamanında yönetiminde bulunduğu TMMOB İstanbul Şubesi ile durdurmak için açtığı davalardan örnekler...

Bugün sahipleniyor, dün 'durdurulsun' diyordu - Resim : 9

Bugün sahipleniyor, dün 'durdurulsun' diyordu - Resim : 10

Bugün sahipleniyor, dün 'durdurulsun' diyordu - Resim : 11

Bugün sahipleniyor, dün 'durdurulsun' diyordu - Resim : 12

Bugün sahipleniyor, dün 'durdurulsun' diyordu ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu AK Parti İBB Bayrampaşa kentsel dönüşüm Murat Kurum tayfun kahraman kiptaş

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.