10 Mayıs bugün ne pişirsem?

Bugün ne pişirsem, sorusu vatandaşlarımız tarafından aranmakta. Her gün yemek yapmanın zorluğu, yapacak yemek bulmaktır. Özellikle akşam yemeği yapmak için az zamanı olanlar, işten yorgun argın gelip gece olmadan akşam yemeği hazırlamaya çalışanlar için bu durum daha da içinden çıkılmaz bir hal alabilir, her güne farklı bir pratik tarif bulmak sanıldığı kadar kolay olmayabilir. Biz de merak edilenler için haberimizi derledik. Bugün ne pişirsem? Akşama ne yemek yapsam?

Bugün ne yemek yapsam? Akşama ne pişirsem? Sürekli evde, kendi elleriyle yemek hazırlayanlar bilir, her gün yemek yapıyor olmanın belki de en zor noktası hangi yemeği yapacağını uzun uzun düşünmek, daha kahvaltı sofrasından kalkar kalkmaz "Bugün ne pişirsem?" derdine çare aramaktır. Biz de merak edilenler için haberimizi derledik. Bugün ne pişirsem? Akşama ne yemek yapsam? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

10 Mayıs bugün ne pişirsem?
Akşamları yapılabilecek yemekler listesi

Acem Pilavı

Alabalık (Fırında Sebzeli)

Armut Hoşafı

Asma Yaprağında Barbunya Balığı

Aşure

Ayva Tatlısı

Domates Çorbası

Domates Salatasi

Domatesli Yeşil Mercimek

Düğün Çorbası

Etli Bamya

Etli Bezelye

Etli Biber Dolması

Etli Güveç

Hanımağa Sarması

Hamsili Pilav

Hasan Paşa Köftesi

Haşlama

Humus

Hünkar Beğendi

Lahmacun

Lahana Turşususu

Lalanga

Lohusa Şerbeti

Mantarlı Et Sote

Mantarlı Tavuk Sote

Mayonez

Mayonezli Tavuk Salata

Mercan Balığı Dolması

Salatalık Turşusu

Salçalı Köfte

Sarma Kadayıf

Sebzeli İncik

Sebze Köftesi

Zeytinyağlı Fasulye Pilakisi

Zencefilli Limonata

Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı Pırasa

YİYECEK GRUPLARI
On dokuzuncu asırdan beri gıdaların üç tip moleküler grup ihtiva ettiği bilinmektedir: Karbonhidratlar, yağlar ve proteinler.

İnsan ve hayvan dokularının yapısına giren ve diyette mutlaka bulunması gereken bazı maddeler şunlardır: Bazı aminoasitler (arginin, histidin, lösin, lizin, fenilalanin gibi), araşidonik asit ve linoleik asit gibi yağ asitleri, şekerler, vitaminler, mineraller (kalsiyum, klor, kobalt, bakır, demir, flor, iyot vb.) ve su.

Nebati dokular genellikle karbonhidratlardan, hayvani dokular ise proteinler ve kısmen de yağlardan zengindirler. Bir elma % 15 karbonhidrat, % 0,8 protein, % 0,4 yağ, % 0,4 mineral ve % 83,4 su ihtiva eder. Buna karşılık bir parça yağsız ette karbonhidrat hiç yoktur. Fakat % 19 protein, % 14 yağ, % 1 mineral ve % 66 su bulunur.

ŞEKER BİTKİLERİ
Şeker küçük moleküllü bir karbonhidrattır ve birçok bitkide bulunur. Fakat şeker elde etmek için özellikle şekerpancarı ve şekerkamışından istifade edilir. Şekerkamışı tropikal ve yarı tropikal iklimlerde yetişir ve % 7-20 oranında şeker ihtiva eder. Şekerpancarı ise ılıman iklimlerde yetişir ve ortalama % 17 şeker ihtiva eder.


YENİ GIDA KAYNAKLARI
Dünya nüfusunun hızla artması, dünyanın birçok yerlerinde beslenme bozukluklarının yaygınlaşması, bilim adamlarını sentetik protein ve diğer besin maddeleri üzerinde çalışmaya sevk etti.

PROTEİN KONSANTRELERİ
Bunlar değişik bitki ve hayvani kaynaklardan geliştirilmiştir. Protein konsantresi yapımında iki basamak vardır. İlkinde bitki materyalinden protein, yağ ve pigmentler alınır. İkinci basamakta yağ ve pigmentler proteinlerden ayrılır.

Mikroorganizmalar aynı zamanda protein konsantreleri üretiminde önemli olabilir. Bira mayası uzun zamandan beri iyi bir protein kaynağı olarak bilinmektedir. Bilim adamları petrol hidrokarbonları ve sanayi artıkları zemininde protein üretebilmek için birçok yollar gerçekleştirmişlerdir.

BAKLAGİLLER
Tahıllardan sonra gelen önemli bir gıda kaynağıdır. Soya fasulyesi, diğer fasulye çeşitleri,,barbunya, bezelye, bamya, bu gruptadır. Proteinden çok zengin olan Soya fasulyesi bitkisinin yağından da istifade edilebilmektedir.

MEYVELER VE KABUKLU YEMİŞLER
Meyvelerin bir kısmı ağaçlarda yetişmektedir (elma, armut, kiraz, vişne, şeftali, erik ve birçok benzerleri). Meyvelerin bir kısmı da doğrudan toprak üzerinde yetişir (kavun, karpuz ve çilek gibi).

Meyveler karbonhidrat, vitamin ve mineral yönünden; kabuklu yemişler ise (fıstık, fındık, ceviz, badem) yağ ve protein bakımından zengindirler.


SENTETİK PROTEİN KAYNAKLARI
Belirli bir yapısı olan proteinlerin yapımında soya fasulyesi veya diğer proteinden zengin yağlı tohumlar, alkali (bazik) sıvılar vasıtasıyla ayrıştırılmakta ve netice % 95-98 protein ihtiva eden bir sıvı haline gelmektedir. Sonra bu yoğun protein konsantrasyonu 1-30 mikron kalınlığında lifçikler yapmak üzere suya çıkarılmaktadır. Daha sonra protein lifleri yağla birleştirilir, gerekli besleyici maddeler, vitaminler ilave edilir. Tamamlanan ürün, tavuğu, balığı, bifteği, meyveyi veya diğer yiyecekleri andırabilir. Kemik ve benzeri şeyler ihtiva etmez.

 

10 Mayıs bugün ne pişirsem? ile ilgili etiketler Bugün ne pişirsem ne yemek yapsam akşam
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.