Bugün Market ve bakkalar açık mı? Migros,Bim,A 101 çalışıyor mu?

Bugün Market ve bakkalar açık mı? Migros,Bim,A 101 çalışıyor mu? Sokağa çıkma yasağı kararıyla birlikte en çok merak edilen konulardan biri de marketlerin durumu oldu. Bu süreçte ihtiyaçlarını karşılama konusunda soru işaretleri yaşayan vatandaşlar, marketlerin açık olup olmayacağını öğrenmeye çalışıyor. Peki, sokağa çıkma yasağının ilk günü yani bugün marketler açık mı? 2 günlük sokağa çıkma yasağında marketler açık olacak mı? İhtiyaçlar nasıl karşılanacak? Detaylar haberimizde.

Bugün Market ve bakkalar açık mı? Migros,Bim,A 101 çalışıyor mu? Sorusu vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. Bilindiği gibi 31 ilde 48 saat süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yarın BİM, ŞOK, Carrefour ve Migros açık olup, olmadığı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Açıklama gelir gelmez haberimizde yer alacak. İşte Bugün Market ve bakkalar açık mı? Migros,Bim,A 101 çalışıyor mu? sorularının yanıtı...

BUGÜN MARKETLER AÇIK MI? MARKET VE BAKKALLAR KAPALI MI?

İçişleri Bakanlığınca bu geceden, 12 Nisan saat 24.00'e kadar 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta, il sınırları içerisinde sokağa çıkma yasağı getirildi. Saat 22.15 itibariyle valiliklere gönderilen genelgenin tüm detayları kamuoyu ile paylaşıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2 günlük sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından yaptığı açıklamada marketlerin durumuna da değindi. “Yarın fırınlar açık, kendi araçlarıyla dağıtacaklar. Sadece marketler açık değil.” Açıklamasında bulunan Soylu, “Vatandaşlarımızı korumak için bu adım atılmıştır. Tam tersine bir bulaşa kapılmak için marketlerde veya fırınlarda oluşturulan bu kalabalığa gerek olmadığını, herkesin sakin olması gerektiğini belirtmek istiyorum.” Dedi.

Bugün Market ve bakkalar açık mı? Migros,Bim,A 101 çalışıyor mu?


"PAZAR GÜNÜNDEN SONRA DA DEVAM EDECEK DİYE BİR TELAŞ OLMASIN"

Sokağa çıkma kararının ilanının ardından 30 büyükşehirde bulunan vatandaşların çevredeki market, bakkal ve gıda ürünleri satan dükkanlara hücum etmesini de değerlendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu ifadeleri kullandı:

Bu saatte sokakta açık olan yerler az olduğu için bunu normal karşılıyorum ama bu telaşa gerek yok. Yarın fırınlar açık. Marketler açık olmayacak. Evde gerekli tedarikler söz konusudur. 'Pazar gününden sonra bu devam edecek' diye bir telaş olmasın. Bazı yerlerde ve sosyal medyada böyle bir telaş söz konusuymuş. Böyle bir şey söz konusu değil. Marketlerde veya fırınlarda oluşturulan kalabalığa gerek olmadığını bir kez daha ifade etmek istiyorum. Özellikle şunu söyleyeyim; hastaneler, eczaneler bunların herhangi bir kısıtlaması söz konusu değil. Mümkün olduğunca bulaş riskini azaltmak için bir çerçeve oluşturulmaya çalışıldı. Özellikle tedarik zincirine bir kısıtlama getirilmedi.

Bugün Market ve bakkalar açık mı? Migros,Bim,A 101 çalışıyor mu? - Resim : 2

MARKETLER KAPALI OLACAK, FIRINLAR AÇIK OLACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan gelen açıklamaya göre "marketler bu süreçte kapalı olacak. Fırınlar ise açık olacak. Ekmekler araçlarla vatandaşa ulaştırılacak."

AÇIK OLACAK İŞYERİ, İŞLETME VE KURUMLAR


a) Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamül ruhsatlı işyerleri,
b) Tüm sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin (tıbbi maske dahil) üretiminin yapıldığı işyerleri,
c) Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler,
d) Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları (huzurevi, yaşlı bakım evi, rehabilitasyon merkezleri, acil çağrı merkezleri vb.)

e) Her bir 50.000 nüfusa bir adet olmak üzere göre valilikler/kaymakamlıklar tarafından belirlenecek akaryakıt istasyonu ve veteriner klinikleri,
f) Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler (Tüpraş, termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi)
g) PTT, Kargolar vb dağıtım şirketleri,
h) Hayvan barınak, çiftlik ve bakım merkezleri,

Bugün Market ve bakkalar açık mı? Migros,Bim,A 101 çalışıyor mu? ile ilgili etiketler Koronavirüs Migros BİM marketler açık mı bakkallar açık mı sokağa çıkma yasağı bugün marketler açık mı açık olan yerler a 101
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.