Bugün kandil mi? Miraç Kandili'nde oruç tutulur mu? Miraç Kandili için oruç niyeti!

Bugün kandil mi? Yarın idrak edilecek Miraç Kandili'ni oruç tutarak geçirmek isteyen vatandaşlar ise Miraç Kandili orucuna nasıl niyet edileceği hakkında merak ettikleri sorulara internette yanıt arıyor. İşte Bugün kandil mi? Miraç Kandili'nde oruç tutulur mu? Miraç Kandili için oruç niyetinin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

Bugün kandil mi? Miraç Kandili orucu hangi gün tutulur? Ramazanın müjdeleyicisi olan recep ayının sona erdiğini ve şaban ayının geldiğini gösteren bir dönem olan Miraç Kandili, 21 Mart Cumartesi günü idrak edilecek.Yarın idrak edilecek Miraç Kandili'ni oruç tutarak geçirmek isteyen vatandaşlar ise Miraç Kandili orucuna nasıl niyet edileceği hakkında merak ettikleri sorulara internette yanıt arıyor. İşte Bugün kandil mi? Miraç Kandili'nde oruç tutulur mu? Miraç Kandili için oruç niyetinin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

MİRAÇ KANDİLİ ORUCU NE ZAMAN TUTULUR?

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu konu ile ilgili yaptığı bir açıklamada, “Oruç bir gün sonra da tutulabilir. Kandil sonrası ve öncesi de oruç tutulabilir” demiştir.

Hz. Peygamber'in (s.a.s.) mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini tavsiye ettiğine dikkat çekilen Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu açıklamasında, "Bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet şeklinden bahsedilmemiştir. Bu bağlamda mübarek gün ve geceleri, bağışlanma ve hayatımıza çeki düzen vermek için fırsat anı olarak görmemiz gerekmektedir.

Dolayısıyla Müminler kandil gecelerinde, hayatlarının gidişatını gözden geçirmeli; hata ve günahları için tövbe etmeli, dua ederek, Kur'an-ı Kerim okuyarak, kaza veya nafile namaz kılarak bu fırsatları değerlendirmelidirler. Kandil gecelerinin gündüzlerinde oruç tutmak bazı alimlerce müstehap sayılmıştır.

NASIL NİYET EDİLİR?

Sünnet olan bu oruca geceden niyet etmek gerekir.

KANDİLLERDE ORUÇ BİR GÜN SONRA MI TUTULUR?

Dinî açıdan güneşin batmasıyla önceki gün sona erer ve yeni bir gün başlar. Gece gündüzden önce gelir (Kurtubî, el-Câmi’, XIV, 15). Nitekim Ramazan ayı, Şaban ayının son gününde güneşin batışıyla başladığı için, o gece teravih namazı kılınmakta ve Ramazan’ın son gününde güneşin batışıyla Şevval ayı başladığı için, o gecede teravih namazı kılınmamaktadır. Cuma günü de Perşembe günü akşam vaktinin girmesiyle başlar, Cuma günü akşam vaktine kadar devam eder.

Bugün kandil mi? Miraç Kandili'nde oruç tutulur mu? Miraç Kandili için oruç niyeti! ile ilgili etiketler 21 Mart Kandil oruç dua miraç kandili niyet
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.