Bugün ilk 4 maddeyi okudu, bakın PKK'nın kanalında neler söylemişti!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yeni anayasa konusundaki tartışmalara ilişkin olarak bugün grup toplantısında anayasanın ilk 4 maddesini okurken yine kendisiyle çelişti.

Kemal Kılıçdaroğlu bugünkü grup toplantısında yeni anayasa tartışmaları konusunda şöyle konuştu:
CHP oldukça Başkanlık sistemi asla Türkiye'ye gelemez. Özrü kabahatinden büyük bir şey daha demiş. Laiklik tarifi yeni anayasada olmamalı demiş. Laiklik ne demek onu da bilmiyorlar. Devlet etnik kimlik ve inancına bakmaz insanının. Laik devlet budur. Sen bu inançtasın sana hizmet vereceğim diyemez. Hangi inançtan olursa olsun devlet vatandaşlarına eşit davranmak zorundadır. Laiklik budur.

Biz ne diyorduk, Anayasa'nın ilk 4 maddesi değiştirilemez biz buna karşıyız dedik. Şimdi Anayasa'nın ilk 4 maddesini okuyorum:
MADDE 1- Devletin Şekli Madde 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. II. Cumhuriyetin nitelikleri
Madde 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. III. Devletin bütünlüğü, resmi dili, bayrağı, milli marşı ve başkenti.
Madde 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanunda belirtilen, beyaz ayyıldızlı al bayraktır. Milli marşı 'İstiklal Marşı' dır. Başkenti Ankara'dır.
Madde 4- Anayasanın 1'inci maddesindeki devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2'nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3'üncü maddesindeki hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez..

Anayasanın ilk 4 maddesini okuyarak kesinlikle değiştirilemeyeceğini söyleyen aynı Kılıçdaroğlu, 26 Ekim 2015'te PKK yandaşı kanalda katıldığı programda ise 2. ve 3. maddelerin değiştirilebileceğini kabul diyordu. İşte o sözler:

Bugün ilk 4 maddeyi okudu, bakın PKK'nın kanalında neler söylemişti! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.