Bugün çamur yağacak yarın kar var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son 24 saatte çok sayıda uyarı yayımladı. Son uyarı Güneydoğu için yapıldı. Bölgede çöl tozlarının neden olduğu çamur yağışının yaşanacağı uyarısında bulunan Meteoroloji'nin son tahminlerine göreyse yarın yurdun büyük bölümünde kar yağışları görülecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bu öğlen saatlerinden itibaren görülmesi beklenen toz taşınımı, Şanlıurfa ve Mardin'in güney kesimlerinde özellikle akşam saatlerinden sonra etkisini artıracak.

ÇAMUR ŞEKLİNDE YAĞIŞ OLACAK

Gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi öngörülen toz taşınımı sebebiyle meydana gelebilecek hava kalitesi ve görüş mesafesinde azalma ve özellikle de yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağmur olumsuzluklarının yaşanması bekleniyor. Bu nedenle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

YARIN KAR YAĞIŞI VAR

Bu arada Türkiye yarından itibaren soğuyan hava ile birlikte kar yağışının etkili olduğu günlere başlayacak. 

Çarşamba itibariyle Trakya ile İç Ege ve İç Anadolu'nun büyük bölümü ile Orta karadenizin iç ve yüksek kesimlerinde kar yağışı. Marmara'nın güneyi ile Bayburt, Gümüşhane, Ardahan, Ağrı, Kars, Erzurum ve Bitlis'te karla karışık yağmur, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'nun iç kesimleri ile Hatay, Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye ve çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış görülecek. 

Bugün çamur yağacak yarın kar var

Perşembe günü İstanbul dahil tüm marmara ile Karadeniz'in iç kesimleri ile yükseklerde kar ve karla karışık yağmur, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kar, İç Anadolu ile İç Batı Anadolu'da kar yağışı hakim olacak. Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'da sağanak yağışlar, Ege ile Akdeniz'in kıyı kesimlerinde ise çok bulutlu bir hava hakim olacak. 

Bugün çamur yağacak yarın kar var - Resim : 2

Cuma günü yağışlar doğuya doğru ilerlemeye başlayacak.
Buna göre, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde karla karışık yağmur. Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde ve yükseklerde ise kar yağışı bekleniyor. İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun büyük bölümünde kar yağışı görülecek. Trakya, Marmara'nın güneyi, Ege ile Akdeniz'in batı kesimleri ve Ankara, Kırıkkale ve Çankırı'da çok bulutlu bir gün yaşanacak. Akdeniz Bölgesinin doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'de ise sağanak yağış hakim olacak.

Bugün çamur yağacak yarın kar var - Resim : 3

Önümüzdeki hafta sonunun ilk günü güneş yeniden yüzünü gösteriyor.
Buna göre, yağışlır Karadeniz sahil şeridinde Artvin'e kadar sağanak yağış. Artvin, Ardahan, Kars, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Ağrı, Van ve Hakkari ile Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun yükseklerinde kar yağışı hakim olacak.
Trakya ile Marmara'nın doğusu ve iç anadolu'nun kuzeyinde çok bulutlu bir gün yaşanacak. Yozgat, Sivas, Kayseri ve civarında sabah ve akşam saatlerinde pus yaşanırken, Marmara'nın güneyi, Ege, İç Anadolu'nun batı ve güneyi, Akdeniz'in tamamı ve Güneydoğu Anadolu'nun tamamında az bulutlu ve güneşli bir gün yaşanacak.

Bugün çamur yağacak yarın kar var - Resim : 4

Bugün çamur yağacak yarın kar var ile ilgili etiketler Meteoroloji kar çamur sağanak
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.