Bugün 8 Mayıs Kadir Gecesi mi? Kadir Gecesi Ramazan’ın hangi günlerinde aranır?

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi geldi çattı. Müslüman alemi tarafından en kutsal günlerden birisi olan Kadir Gecesinin anlam ve önemi oldukça büyüktür. Peki, bugün Kadir gecesi mi? Kadir gecesi Ramazan’ın hangi günlerinde aranır?

Kadir gecesinin tam tarihi Müslüman alemi tarafından Ramazan ayı içerisinde her zaman aranan en özel ve en kutlu günlerden biridir. Kuran-ı Kerim'in Hz. Muhammed'e (SAV) indiği gece olarak bilinen Kadir Gecesi her yıl olduğu gibi bu gecede Ramazan ayının 27. gecesinde idrak edilecek.

Ramazanın 27. gecesine denk gelen ve Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi 9 Mayıs Pazar gecesinde ibadetlerle kutlanacak.

BUGÜN KADİR GECESİ Mİ?

Kadir Gecesi, Ramazanın 27. gecesine denk gelen 8 Mayıs Cumartesi gecesini 9 Mayıs Pazar gecesine bağlayan gece idrak edilecek.

Bugün 8 Mayıs Kadir Gecesi mi? Kadir Gecesi Ramazan’ın hangi günlerinde aranır?

Kadir (kadr) kelime olarak ''hüküm, şeref, yücelik, güç'' anlamlarını taşır. Dini literatürlerde Leyletül Kadr olarak da ifade edilmektedir. Kur'an-ı Kerim, Kadir gecesinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e indirilmeye başlamıştır. Allah'ın (C.C) insanlara peygamberler vasıtasıyla son hitabı olan Kur'an-ı Kerim'in bu gece indirilmeye başlaması nedeniyle Müslüman âlemi için mühim bir yere sahiptir.

Kadir Suresinde yer alan bilgilere göre Kur'an-ı Kerim'in Ramazan ayında indirildiğine dair ayetler yer almaktadır. Bazı hadis kaynaklarına göre, Kadir gecesinin ramazanın son on veya yedi günündeki tekli gecelerde aranması gerektiği belirtilmiştir. (Buhârî, "Fażlü leyleti'l-Ḳadr", 2-3; Müslim, "Ṣıyâm", 205-220)

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı dini günler takvimine göre ise Kadir gecesi Ramazan ayının 27. Gecesi yani 8 Mayıs Cumartesi gününü 9 Mayıs Pazar gecesine bağlayan tarihe denk geliyor.

Bugün 8 Mayıs Kadir Gecesi mi? Kadir Gecesi Ramazan’ın hangi günlerinde aranır? ile ilgili etiketler Kadir Gecesi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.