Bugün 29 Ekim İETT, Metrobüs, Metro, Tramvay, Vapur bedava mı? Marmaray ücretsiz mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda iETT, Metrobüs, Metro, Tramvay, Vapur ve Marmaray bedava mı sorusu vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmektedir. İBB tarafından yapılan son açıklamada 29 Ekim yani bugün toplu taşımanın ücretsiz olduğu vurgulanmıştı.

Her yıl olduğu gibi 2021 senesinde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yine büyük bir coşku ve etkinlikler çerçevesinde kutlanacak. Bu özel günde İBB'den gelen ve vatandaşları sevindiren haberde toplu taşımanın ücretsiz olduğu ifade edildi.

Bugün 29 Ekim Toplu Taşıma Ücretsiz Mi?

İBB Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda İstanbul'daki toplu ulaşım araçlarının ücretsiz hizmet vereceği açıklandı. Yolcular, İstanbulkart entegrasyonuna dahil tüm toplu taşıma araçlarına kartını okutmak suretiyle ücretsiz seyahat edebilecek. Ücret bedellerinin tamamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinden karşılanacak.

Uygulama; İETT, Metrobüs, OTOBÜS AŞ (Havalimanı Otobüsleri Hariç), Özel Halk Otobüsleri, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Yolu Toplu Ulaşım Motorları ile Metro İstanbul'un yönettiği Tramvay, Metro, Füniküler, Tünel ve Teleferik hatlarında geçerli olacak.

Ancak Marmaray’ın TCDD iştiraki olması nedeniyle ücretsiz olmayacağı vurgulandı.

EGO Genel Müdürlüğü, Ankara'da toplu taşıma araçlarının 29 Ekim'de ücretsiz olacağını duyurdu. Ankara'da 29 Ekim 2021 Cuma günü saat 06.00'dan 23.59'a kadar toplu taşıma ücretsiz olacak.

Bugün 29 Ekim İETT, Metrobüs, Metro, Tramvay, Vapur bedava mı? Marmaray ücretsiz mi? ile ilgili etiketler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ücretsiz toplu taşıma bedava
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.