Bugün 27 Şubat kandil mi? 2022 Miraç Kandili gecesi ne zaman?

27 Şubat kandil mi sorusu yeniden gündemde. Regaib Kandilinin hemen ardından 3 ayların içerisinde olduğu şu dönemde 2022 Miraç Kandili bugün mü sorusunun cevabı merak edildi. Peki ama Miraç Kandili gecesi ne zaman?

İslami kaynaklara göre Miraç Kandili, Hz. Muhammed’in göğe yükselmesi olarak bilinir. Recep ayının 27. Gecesi idrak edilen Miraç Kandili, 2022 senesinde 27 Şubat gecesine denk gelmektedir. Dini açıdan büyük bir öneme sahip olan Miraç Kandili gecesinin faziletleri saymakla bitmez.

27 Şubat bugün kandil mi?

Miraç Kandili her yıl Recep ayının 27. gecesine denk geliyor. Miraç kandili bu sene 27 Şubat Pazar gecesi idrak edilecek.

Bugün 27 Şubat kandil mi? 2022 Miraç Kandili gecesi ne zaman?

Miraç Kandilinin önemi nedir?

Mirâç, rahmet ve hikmet dolu bu gecede, Peygamberimizin Mescid-i Aksâ'dan göklere yükselip Yüce Allah'tan vahiy almasıdır. Miracın hediyesi, Allah'a ortak koşmayan kimselerin günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete girecekleri müjdesidir.

Miracın bir diğer hediyesi ise "Âmenerrasulü" diye başlayan Bakara suresinin son iki ayetidir. Her gün yatsı namazından sonra bu ayetler okunur, iman dile getirilir. Mirâç, Cenab-ı Hak'tan gelen davete icabet ederek kulluğun gereklerini yerine getirerek, her adımda O'na yaklaşmaktır. Mirâç, maddeden uzaklaşarak manaya ulaşmak; fânî olandan vazgeçip bâkî olana yönelmektir.

Miraç Kandili namazı nasıl kılınır?

12 rekat olan nafile namazı, 2 rekatta bir selam verilerek kılınır. Namazın her rekatında Fatiha ve Kuran-ı Kerim'den bir sure okunarak kılınır. Her 2 rekatta bir selam verildikten sonra 100 kere 'Sübhanallahi ve`l hamdü lillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber' denilir. 12 rekat namazın tamamı bittikten sonra 100'er defa tövbe istiğfar ve salavatlar getirilir.

Bugün 27 Şubat kandil mi? 2022 Miraç Kandili gecesi ne zaman? - Resim : 2

Miraç Kandilinde oruç tutulur mu?

Dini kaynaklara göre Miraç Kandili'nde oruç tutulmasına dair herhangi bir bilgi yer almamasına karşın, Receb ayının 27. günü olan Miraç Kandilinde müminler bu günün gündüzünde oruç tutmuş, gecesini çeşitli ibadetler ve dua ile geçirmiştir. Miraç gecesine özel ibadet bulunmamaktadır. Fakat bu mübarek gecenin gündüzünde oruçlu olmanın, Allah katında çok kıymetli olduğu çeşitli İslam alimleri tarafından söylenmektedir.

Bugün 27 Şubat kandil mi? 2022 Miraç Kandili gecesi ne zaman? ile ilgili etiketler miraç kandili
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.