Bugün 2 Şubat kandil mi? Regaib Kandili ne zaman, hangi güne denk geliyor?

İslam aleminde çok önemli yerlerden birisi olan Üç Aylar geldi çattı. Regaib, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel gecelerin idrak edildiği üç aylarda Müslüman alemi oruç tutarak, dua ederek ve Kur'an-ı Kerim okuyarak ibadetlerini gerçekleştirecek. Peki ama 2 Şubat bugün kandil mi?

Müslüman alemi için dini hissiyat ve ibadet yoğunluğu şeklinde geçen Üç Aylar sonunda geldi çattı. Regaib, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel gecelerin idrak edildiği üç aylarda, oruç tutma, Kur'an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi ibadetlerin daha çok yapılması tavsiye edilmektedir.

Regaib Kandili ne zaman?

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi'ni de içinde barındıran üç aylar 2022 yılında 3 Şubat tarihinde başlayacak. Bu tarih itibariyle recep ayı idrak edilecek. Bu ay içindeki Regaip Kandili'nin tarihi de yarın 3 Şubat’a denk gelecek.

Bugün 2 Şubat kandil mi? Regaib Kandili ne zaman, hangi güne denk geliyor?

Regaib Kandili’nin önemi nedir?

Regaip kandili ihsan gecesidir ve fazileti de bundan gelir. Regaip Kandili üç ayların başlangıcıdır. Regaip Kandili doğrudan Kur'an-ı Kerim kaynaklı olmasa da dinî kültürde zamanla büyük kutlamalarla kutlanmaya başlanmış ve kendisine burada önemli bir yer edinmiştir. Klasik dinî kültürün yanı sıra tasavvuf geleneği ve kültüründe de bu kandil diğer kandiller gibi önemli bir yere sahiptir. Müslümanlar bu geceyi ibadet ve dualarla geçirirken, sevdiklerinin kandilini kutlar, dostlarını hatırlar, ziyaretler yapar.

Bugün 2 Şubat kandil mi? Regaib Kandili ne zaman, hangi güne denk geliyor? ile ilgili etiketler Kandil regaib kandili üç aylar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.