"Buğra Kavuncu'yu genel başkan yapacaklar"

İYİ Parti'den ihraç edilen Prof. Dr. Ümit Özdağ, parti disiplin kurulunun kararının ardından CNN Türk'te katıldığı Tarafsız Bölge programında çarpıcı iddialarda bulundu. İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakındaki iddiası sonrası hakkında ileri sürülenler için "FETÖ taktiği" diyen Özdağ, "FETÖ'ye mi düştü İYİ Parti'yi savunmak?" ifadesini kullandı. Akşener için "Demirtaş'a verdiği kadar bana da değer verseydi" ifadesini kullanan Özdağ, Kavuncu'nun İYİ Parti Genel Başkanı yapılacağını iddia etti.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge programanına katılan Prof. Dr. Ümit Özdağ partiden ihracına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İYİ Parti'den ihraç edileceğini bildiğini belirterek sözlerine başlayan Özdağ, Disiplin Kurulu kararı öncesinde hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

"BU SALDIRILAR FETÖ TAKTİĞİ"

"Bana yapılan bu saldırılar FETÖ taktikleri." diyen Özdağ sözlerini, "FETÖ'nün bütün yayın organlarında bana karşı bir psikolojik operasyon başlamış durumda. İYİ Parti'yi savunuyorlar. FETÖ'ye mi düştü İYİ Parti'yi savunmak?" diye sürdürdü. 

Özdağ, kendisine yönelik saldırılar karşısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in tavır almamasına üzüldüğünü belirterek şunları söyledi: 

"Keşke Akşener, "Kahvaltı ikram ederim" dediği Selahattin Demirtaş kadar bana da değer verseydi ve 'sizinle yollarımızı ayırmak istiyorum' deseydi. Bir kişi bana 'genel başkan sizinle çalışmak istemiyor' dedi. Ya bizim yıllardır bir hukukumuz var" 

"BÜYÜK BİR OPERASYON TARİHİ KÖKENLERİ OLAN BİR OPERASYON"

Buğra Kavuncu'nun İYİ Parti'ye girişi ve yükselişinin büyük ve tarihi kökenleri olan bir operasyon olduğunu ileri süren Özdağ, bunun arkasında hem parti içi hem de dışından aktörler bulunduğunu anlattı.

"Kardeşi, o da FETÖ'cü, Amca, FETÖ iltisaklı. Küçük dayı ve eniştesi de FETÖ'cü. Bütün bu ilişkiler ağı içerisinde tertemiz bir Buğra Kavuncu var, hiç örgütle ilişkisi olmayan" diyen Özdağ'ın bir iddiası daha vardı. 

"Buğra Kavuncu partinin Genel Başkanlığı'na hazırlanıyor. Meral Akşener de bunu farkında, istiyor ve önünü açıyor. Fakat bu projenin ne kadar büyük olduğunu bildiğini sanmıyorum."

Özdağ'ın bu iddiası üzerine Ahmet Hakan'a mesaj gönderen İYİ Parti'li Musavvat Dervişoğlu, "Buğra Kavuncu genel başkanlığa ben aday olmayacağım hiçbir şekilde dese Ümit Özdağ ne yapacak" diye sordu.

Bu soruya Özdağ'ın yanıtı ise "Bu andan itibaren Buğra Kavuncu'nun Genel Başkan olma şansı kalmadı, ben olsam bugün istifa ederdim" oldu.

ANAYASA HAZIRLIĞI

CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin yeni anayasa hazırladığı iddialarına ilişkin ise Özdağ, şunları söyledi: 

"Bu görüşmelerin kayıtları yarın ortaya döküldüğünde, bugün 'böyle anayasa hazırlığı yapılmadı' diyenler ne diyecekler acaba.. Bunlar ebediyen gizli kalmaz. Ben tasfiye edilirken, Bahadır Erdem yeni anayasa süreciyle ilgili getirildi."

 

"Buğra Kavuncu'yu genel başkan yapacaklar" ile ilgili etiketler Ümit Özdağ İYİ Parti Buğra Kavuncu FETÖ

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.