Buğra Kavuncu İYİ Parti Genel Başkanı mı olmak istiyor?

Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın FETÖ'cülüle itham ettiği İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun gözü Meral Akşener'in koltuğunda mı? Özdağ'ın Tarafsız Bölge'de gündeme getirdiği bu iddianın yanıtını Kavuncu CNN Türk'te yanıtladı. Kavuncu, FETÖ'cü olup olmadığının MİT ve MSB'ye sorulmasıyla ilgili de ilk kez ortaya çıkan detayları açıkladı.

İYİ Parti İstanbul milletvekili Ümit Özdağ'ın FETÖ'cü dediği ve İYİ Parti Genel Başkanı olacak iddiasında bulunda İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu bu ithamlara ilişkin sessizliğini bozdu.

İYİ Parti'den ihraç edilen İstanbul milletvekili Ümit Özdağ’ın, hakkındaki FETÖ'cü iddiası için Kavuncu, "Hakkımdaki bu iftiralar çıktığı andan itibaren ben kamuoyuyla her şeyi paylaştım. Türk yargısına gidip başvurumu yaptım. Taleplerimi ilettim. Soruşturmanın açıldığını öğrendikten sonra da ifade vermeye başladım. Son 4 haftadır benim üzerimden bir linç çalışması var. Bütün bu iddialara cevap verecek her türlü bilgimiz, verimiz var. Ama adalete güvenmekten başka ne yapabiliriz?" diye konuştu.

Kavuncu, FETÖ'yle iltisaklı olduğu ileri sürülen ve bu gerekçe ile kapatıldığı belirtilen derneğe ilişkinde açılamalarda bulundu. Kavuncu, "O dernek benim bulunduğum yıllarda Kazakistan’da faaliyette bulunan tüm iş adamlarının üye olduğu bir dernekti. Benim olduğum yıllarda hiçbir cemaat, hiçbir tarikat ve hiçbir örgütün yönlendirdiği bir dernek değildi. Ben 2010 yılında Kazakistan'la tüm ilişkimi kestim. Bunlar yargının konusu." dedi.

İYİ PARTİ’NİN GENEL BAŞKANI OLACAK İDDİASI

2018 yılında İYİ Parti’ye katıldığını ifade eden Kavuncu, "Verilen görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. Benimle ilgili iftiralar hep yapıldı. 650 delege ile tek tek oturduk konuştuk. Delegelerimizin kararıyla iki defa İstanbul İl Başkanı olarak seçildim. Benim hayat boyu tek hedefim oldu. Bana verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek." dedi.

Kavuncu konuşmasının devamında ise "genel başkan olacak" iddiasına ilişkin şunları söyledi:

 "Partimizin içerisinde bizim gündelik olarak konuştuğumuz ileriye yönelik yaptığımız birsürü çalışma, planlama var. Zaman zaman da tartışmalar oluyor. Fakat İYİ Parti'de tartışılmayan tek realite muazzam bir Genel Başkanımız var. Meral Akşener var olduğu sürece İYİ Parti olacaktır. Elbette siyasi partilerde herkesin hedefleri olacaktır. Fakat bizim hedefimiz kendi kurmuş olduğumuz ideallere doğru yürümektir. Benim Genel Başkanlıkla ilgili hiçbir amacım yok." 

Buğra Kavuncu İYİ Parti Genel Başkanı mı olmak istiyor? ile ilgili etiketler Buğra Kavuncu İYİ Parti Meral Akşener Ümit Özdağ CNN Türk genel başkan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.