Buğdayda tehlikeli oyun: "Birileri hepsini topluyor"

Stratejist Prof. Dr. Abdullah Çiftçi, takipçilerine ilginç bir soru sordu. Gelen yanıtlar gıda güvenliği için vahim iddialar içeriyor.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Pandemi sonrası her ülke buğday, arpa ve yağ gibi stratejik ürünleri stoklamaya başladı. Bugüne kadar hiç buğday ithal etmeyen Pakistan, Çin, ABD dünyadan buğday alımı yaparken, Hindistan, Rusya gibi üretici ülkeler de ihracatı kısıtlama kararı aldı. Türkiye’de de ekili arazilerin yakılmasından zararlı böcek istilasına kadar buğday gibi ürünlerin başına gelmeyen kalmadı. Bunları üzerine şimdi de yabancılar adına yüksek miktarda buğday alanların geldiği dillendirilmeye başladı.

Stratejist Prof. Dr. Abdullah Çiftçi’nin Twitter’dan takipçilerine bu konuda sorduğu soru vahim iddiaları gündeme getirdi. Çiftçi, şöyle sordu: “Çiftçi arkadaşlara soru: Bulunduğunuz bölgede "yüksek fiyatlarla" buğday toplayanlar var mı? Size veya bildiğiniz birine teklif geldi mi?”

Gelen yanıtlar arasında, yabancıların yüksek miktarda buğdayı almak için aracıları devreye soktuğu bilgisi dikkat çekti. Çiftçi’nin sorusuna gelen diğer yanıtlarda da tarla satın alan yabancıların olduğu söylendi. Üretici, “Şirket tarlanın tapusunu alıyor ekmemize izin veriyor. Öyle olunca satmak cazip geliyor. Ama ileride çocuklara miras kalmayacak. Bu da ayrı tehlike” dedi.

Buğdayda tehlikeli oyun: "Birileri hepsini topluyor" ile ilgili etiketler Çiftçi buğday iddia Abdullah Çiftçi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.