Buğday Patlağı nasıl yapılır? Ballısı yoğurtlusu ayrı bir tat! Buğday Patlağı nasıl yapılır?

Son günlerin favori besinlerinden Buğday patlağı tarifi merak ediliyor. Pilavı ve salatasından sonra bir ayrı lezzeti daha ortaya çıktı. Yoğurda ya da süte katılarak da tüketilen buğday patlağı nasıl yapılır?

Buğday patlağı tarifi ile karşınızdayız. Son zamanların en çok tüketilen gıdalarından olan ve enfes tadı ile yoğurdunuzu ve sütünüzü tatlandıran buğday patlağı soğuk kış günlerinde de içinizi ısıtacak kıvamda bir besindir. Peki buğday patlağı nasıl yapılır?

BALLISI YOĞURTLUSU AYRI BİR TAT!

Karabuğday patlağı tarifi daha çok mısır ve pirinç patlaklarından bezmiş vev farklı bir tat arayanlar içindir. Pilavı ve salatası da yapılabilen buğday patlağının nasıl yapıldığı ile ilgili en kolay bilgi haberimizde.

Gurmediyet I Karabugday Patlağı ve Karabuğday Patlaklı Çikolata nasıl  yapılır? - YouTube

Yapılışı ve hazırlanışı ile de oldukça kolay olan ve ballı karabuğday patlağı olarak popüler hale gelen buğday patlağı nasıl yapılır? Evlerinize muhabbet katacak, soğuk kış günlerini sıcacık bir aile yuvasına çevirecek buğday patlakları ile sevdiklerinizde hoş bir sohbetin yanında eşsiz bir lezzet de sunacaksınız.

Greçka (karabuğday) Diyeti Nasıl Yapılır?

KARABUĞDAY PATLAĞI TARİFİ...

1 su bardağı buğday

1 çay kaşığı tuz

BUĞDAY PATLAĞI YAPILIŞI...

1 su bardağı buğdayı bir gece önceden suya bırakın. Aslında suya bırakmadan da direkt kavurup kavurga yapabilirsiniz ama suda bekleyince lezzeti ve çıtırtısı bambaşka oluyor. Suda beklemiş buğdayları süzüp iki bezin arasında ovalayarak kurutun. İyi kurumayınca tavanın dibine nişastasından dolay yapışıp beyaz bir tabaka oluşturuyor ve bu da kavurmayı zorlaştırıyor. Kuruttuktan sonra döküm bir tavayı ısıtıp kurumuş buğdayları ekleyin. Bu aşamada bir çay kaşığı tuzunu da ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 15 dakika kavurun. Önce tamamen sararacak ve yer yer kahverengi olacaklar. Bu haliyle dilediğiniz zaman dilediğiniz yerde yemek üzere kavanozlayabilirsiniz.

 

Buğday Patlağı nasıl yapılır? Ballısı yoğurtlusu ayrı bir tat! Buğday Patlağı nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Yemek buğday patlağı tarifi kara buğday patlağı nasıl yapılır buğday patlağı nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.