Budist lider Dalai Lama'dan, Myanmar lideri Suu Çii'ye Arakan çağrısı!

Dalai Lama, Myanmar'da yaşananlara barışçıl bir çözüm bulmak için Suu Çii'ye çağrıda bulundu. Çoğunluğu Budist olan ülkede 300 bin Arakanlı Müslümanın Bangladeş'e sığınmasına yol açan katliamla ilgili endişelerini dile getirdi. Barış çağrısında bulundu...

Mektubunda "Bana yöneltilen sorular, birçok insanın Budist bir ülke olarak anılan Myanmar'da Müslümanlara yaşatılanların çözümü konusundaki zorlukları gösteriyor. Size ve liderlerinize barış ve uzlaşma ruhuyla halk arasında dostça ilişkiler kurmaya çalışmanız için toplumun tüm kesimlerine ulaşmanız için çağrıda bulunuyorum." dedi.

YOUSAFZAİ VE TUTU'YA MÜDAHALE ÇAĞRISI

Dalai Lama, Nobel ödüllü Malala Yousafzai ve Başpiskopos Desmond Tutu'yu da müdahaleye çağırdı.

Irkçılığın parçalanmasına yardımlarından sonra Güney Afrika'nın manevi sesi olan Tutu, "Eğer Myanmar'daki en üst mevkiye yükselişinizin siyasi bedeli sessizliğinizse, bedeli kesinlikle çok yüksek" dedi.

İSLAMOFOBİK KAMPANYA

Nüfusunun büyük çoğunluğu Budist olan Myanmar'da kökenlerinin Bangladeş olduğu gerekçesiyle yurttaş kabul edilmeyen ve hakları engellenen Rohingya Müslümanlarına karşı yaygın bir düşmanlık var. Olayları ateşleyen milliyetçi Budist rahipler, Müslümanları ülkenin dışına itmek için İslamofobik bir kampanya yürütüyor.

DALAİ LAMA GEÇMİŞTE DE GİRİŞİMDE BULUNMUŞTU

Dalai Lama, geçmişte Suu Çii ile Myanmar'daki dini gerginlikler hakkında konuştuğunu, katliamı engellemesi için onu yeniden teşvik ettiğini söyledi.

"Kardeş bir Budist ve Nobel ödül sahibi olarak bu kapanmayan yaraya kalıcı ve insani bir çözüm bulmak için size ve meslektaşlarınıza bir kez daha çağrıda bulunuyorum" diye yazdı.

Budist lider Dalai Lama'dan, Myanmar lideri Suu Çii'ye Arakan çağrısı! ile ilgili etiketler Myanmar Mektup dalai lama suu çii arakan barış
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.