Bucak'ta orman yangını! 21 ev yandı, 200 kişi tahliye edildi

Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor. Karadan çok sayıda ekip ile havadan 7 helikopter ve 3 uçağın alevlerle mücadele ettiği yangında 21 ev zarar gördü, 7 mahalle tahliye edildi. Tahliye edilenlerin sayısı 200'ü aştı. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

Burdur'un Bucak ilçesindeki Çobanpınarı köyü Sarıdere Mahallesi'nde öğleden sonra başlayan orman yangını etkisini devam ettiriyor. Yangına karadan çok sayıda ekip ile havadan 7 helikopter ve 3 uçak geç saatlere kadar müdahale etti.

Bucak'ta orman yangını! 21 ev yandı, 200 kişi tahliye edildi

Havanın kararması ile yangını söndüren helikopterler çalışmasını sonlandırdı. Çobanpınarı dağlık kesimde devam eden yangına, gece görüşlü helikopterin müdahalede bulunacağını öğrenildi. Gece yangının büyüme ihtimaline karşı Çobanpınarı Mahallesinde 53 ev boşaltıldı.

Bucak'ta orman yangını! 21 ev yandı, 200 kişi tahliye edildi - Resim : 2

YANGINDA YAŞANANLARI ANLATTI

Yangında evi yanan Burak Avcı, "Yangın yukarıdan başladı, millet evinden dışarı çıktı, toplandı. Ekipler 15-20 dakika içinde buraya geldi, ama ev yandı. Ev yandı hiçbir şey kalmadı göründüğü gibi. Yangında buradaydım biz bir şeyler yapmaya çalıştık ama yangın gelince bir şey yapamadık. Su saldık etrafa ama etkili olmadı" dedi.

Yangın bölgesinden tahliye edilen vatandaşların Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirileceği belirtildi. Burdur Valisi Ali Arslantaş da yangın bölgesine gelip çalışmaları yakından takip etti.

Bucak'ta orman yangını! 21 ev yandı, 200 kişi tahliye edildi - Resim : 3

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİYLE İLERLİYOR

Yangına çevre illerden gelen itfaiye ve arazözler müdahale ederken, Burdur Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 1 TOMA da müdahale için bölgeye geldi. Yangının yüksek yamaç ve sarp bölgelerde devam etmesi nedeniyle müdahale güçlükle sürdürülüyor.

KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Kocaaliler Beldesi Belediye Başkanı Selahattin Gökçe, beldeye bağlı Karşıyaka, Gökalan mahalleleri ve Çınar mevkisindeki evlerde oturan vatandaşların, yangın nedeniyle bölgeden tahliye edildiğini aktardı. Diğer yandan Antalya-Isparta Karayolu, Antalya yönünden Kuzey Çevre Köprülü Kavşağı’ndan, Isparta yönünden ise Ağlasun Kavşağı’ndan çift yönlü trafiğe kapatıldı.

BUCAK YANGINIYLA İLGİLİ 6 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan gece saatlerinde bir açıklama daha yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Bakan Pakdemirli, "Bugün öğle saatlerinde çıkan Burdur Bucak yangınında ise kontrol alıtına alınma çalışmaları devam ediyor. Öğlen 12 gibi çıkan yangına 12.10 gibi müdahale edildi. Bucak Çobanpınar Mevkiinde çıkan yangında 21 ev zarar gördü, 7 mahalle tahliye edildi. Tahliye edilenlerin sayısı 200'ü aştı. Vatandaşların dışında hayvan tahliyeleri de yapıldı. Yangına 6 uçak 11 helikopter 76 arazöz, 37 iş makinasıyla müdahale ediliyor. Şu an itibariyle batı ve güney batı kontrol altında, 300 hektar kadar yanan alan var. Olayla ilgili 6 kişi gözaltında. Kolluk kuvvetlerimiz ve savcılık olayla ilgili soruşturmalarına devam ediyor" dedi.

 

Bucak'ta orman yangını! 21 ev yandı, 200 kişi tahliye edildi ile ilgili etiketler Burdur Bucak Orman Yangını tahliye

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.