Bucak aşireti nedir?

Bucak aşireti nedir? Fatih Mehmet Bucak'ın MHP'den Siverek Başkan adayı olması haberinin ortaya çıkmasıyla birlikte vatandaşlar internette araştırma yapmaya başladı. Bucak aşireti nedir, kaç kişidir, nüfusu ne kadar, Bucak aşireti tarihçesi gibi birçok konuya yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu sizler için araştırdık ve haberimize ekledik. Peki Bucak aşireti nedir? Kaç kişidir? Nüfusu ne kadar? İşte Bucak aşireti tarihçesi ve diğer tüm detaylar...

Bucak aşireti nedir? Daha önce AK Parti'den Şanlıurfa milletvekili aday adayı olan, Bucak Aşireti'nin önde gelen isimlerinden Fatih Mehmet Bucak MHP'den Şanlıurfa Siverek ilçesinde belediye başkan adayı gösterildi. Bu gelişmenin arından internette Bucak aşireti nedir, kaç kişidir, nüfusu ne kadar gibi sorulara yanıt aranmaya başladı. Biz de bu konuyu sizler için araştırdık ve haberimize ekledik. Peki Bucak aşireti nedir? Nüfusu ne kadar? Bucak aşireti tarihçesi ve Bucak aşireti kaç kişidir? Detaylar haberimizde...

Bucak aşireti nedir?

BUCAK AŞİRETİ NEDİR?

Köken olarak Diyarbakırlı olan Bucaklar, 200 yıl kadar önce Diyarbakır'dan Siverek'e göç etmişlerdir. Cumhuriyet'in kuruluşundan sonra şeyh sait isyanı sırasında, Cumhuriyet'ten yana tavır almış ve isyancılara karşı savaşmışlardır.

Şeyh sait isyanından bu yana devletin yanında yeralmışlardır.

27 mayıs'tan sonra aşiretin lideri Celal bucak ve Sedat bucak'ın babası olan Hakkı bucak, Yassıada'da bir süre tutuklu kalmalarına rağmen Siverek'teki iktidarlarını muhafaza etmişlerdir.

Bucak aşireti "zaza" olup, Demokrat Parti zamanından bu yana TBMM'de temsilci bulundurmaktadır.

Sedat Bucak, amcası Mehmet Celal Bucak'ın ölümünden sonra, Bucak aşireti reisi olmuştur. Şanlıurfa milletvekili Sedat Edip Bucak'ın liderliğini yaptığı Bucak aşireti Siverek ve Hilvan ilçelerine büyük ölçüde hakimdir.

FATİH MEHMET BUCAK

Daha önce AK Parti'den Şanlıurfa milletvekili aday adayı olan, Bucak Aşireti'nin önde gelen isimlerinden Fatih Mehmet Bucak, MHP tarafından Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde belediye başkan adayı yapıldı. Adaylığıyla ilgili yerel bir televizyon kanalına açıklamalar yapan Bucak, "Bir daha Bucak'ın içinde bir tane başka partiyle araba görürsem kendileri bilir, şimdiden kendilerine mezar kazmaya başlasınlar. Biz seçime değil ölmeye geliyoruz" dedi.

'180 TRİLYONLUK PARAM'

Güneydoğu TV'ye bağlanan Bucak, şöyle konuştu:

"Seçim çalışmalarını devletten aldıkları parayla yürüttüklerini iddia ederek AK Partilileri hedef alan Bucak, "İkincisi şimdi biz bu seçime girdik ya canım kardeşim bir adam cimriyse uzak dur ama hem cimri hem yalancıysa onu toprağa karıştır. Allah yalancılarla, sözünde durmayanlarla, cimrilerden uzak tutsun. Lafım meclisten dışarı, kendilerine susayınca bir bardak su alıp içemeyenler bu memlekette adam olmazlar. El kesesinden bonkörlük yapan da bir şey sahibi olmaz. Daha benim tanıdığım o belediye başkanları senin bölgedeki, vekillerin hepsi hala devletin parasıyla uçağıyla gidip geliyor. Ben Mehmet Ağa'nın parasını harcıyorum ben şimdi 180 trilyon paramı getirip orada toprağa gömeceğim. Bütün Siverek bilsin, servetimi satarak geliyorum."

"Ben oraya seçime gelmiyorum ölmeye geliyorum, iki bir daha bucağın içinde bir tane başka lehvalı araba görürsem, kendileri bilir, şimdiden elleriyle mezar kazmaya başlasınlar. Gelir gelmez de ilk Karacadağa gidiyorum, bakalım el mi yaman, bey mi yaman, hodri meydan. Bir yalancı olacaksın, mıymıntı sünepe olacaksın, iki artistlik yapacaksın, biz bunu yemeyiz. Biz çatlamış topraklara çatlamış ayaklarıyla basan bir insanız, biz seçime de gelmiyoruz, bunu bil, ben ölmeye geliyorum, babayiğit olan çıksın karşıma."

'BUCAK'TA TRUMP GEZEMEZ'

Fatih Mehmet Bucak, meydan okumalarının içine ABD Başkanı Donald Trump'ı da dahil etti:

"Bucak'ta bu saatten sonra Trump gezemez, Trump. Kimse Bucak imparatorluğunu yıkamaz. Bucak Zümrüdü Anka kuşu gibi küllerinden yaratılır gelir. Adama feleğin sillesini vurur. Bir daha da Siverek'e sokmaz insanı."

'HEPİNİZ BİRLEŞSENİZ GÜCÜNÜZ BANA YETMEZ'

Bucak diğer partilerin adaylarına da şöyle seslendi:

"Diğer partilere bir tavsiyem var. Bu aday adayların hepsi birleşse gücü bana yeter mi bilek olarak, yetmez. Seçimde de yetmez, ben onların yerinde olsam şimdiden hepsi birleşsin, konsorsiyum olsun. İsterse karşıma Trump'ı da getirsinler. Şeytan tişörtü orada, öyle olmaz böyle olur şimdi onlar düşünsün."

Bucak aşireti nedir? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.