Buca Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu: Gözaltına alınanlar arasında belediye çalışanları da var

Buca Belediyesi'ne yönelik gerçekleşen yolsuzluk operasyonunda aralarında belediye çalışanlarının da olduğu 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 4 kişi aranıyor. MASAK ve bilirkişi incelemeleri sonucunda belediyenin çöp ve katı atık ihalelerinde kamunun 17,5 mil lira zarara uğratıldığı belirlendi.

İzmir Buca Belediyesinde "ihaleye fesat karıştırma", "edimin ifasına fesat karıştırma", "zimmet" ve "akaryakıt hırsızlığı" gibi iddialardan haklarında gözaltı kararı verilen aralarında belediye çalışanlarının da olduğu 15 şüpheliden 11'i gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, elde edilen bilgi ve evraklar ile MASAK ve bilirkişi incelemeleri sonucu, Buca Belediyesinin çöp ve katı atık ihalelerinde, paravan şirketler kullanılarak kamunun 17,5 milyon lira zarara uğratıldığı belirlendi.

Bunun üzerine Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ve İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, "ihaleye fesat karıştırma", "edimin ifasına fesat karıştırma", "zimmet" ve "akaryakıt hırsızlığı" gibi suçları işlediği öne sürülen paravan şirketlerin sahipleri, çalışanları ve Buca Belediyesinde görevli personellerin de aralarında olduğu 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüpheliler A.K, B.A, B.A, M.T, F.K, B.A, C.Y, C.K, M.K, V.Ö. ve M.F.B'yi gözaltına alan ekipler, A.Y, R.K, Ö.G.İ. ve Y.D'nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Buca Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu: Gözaltına alınanlar arasında belediye çalışanları da var ile ilgili etiketler Operasyon Gözaltı yolsuzluk ihale buca belediyesi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.