Bubonik veba nedir? Bubonik veba nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir?

Bubonik veba nedir? Çin’de ortaya çıkan ve en ölümcül salgınlardan biri olan Bubonik veba büyük bir korku yarattı. Bubonik veba nasıl bulaşır? Bubonik veba belirtileri nelerdir? Vatandaşlar şimdi Bubonik vebanın ne olduğunu, nasıl bulaştığını ve belirtilerini merak ediyor.

Bubonik veba nedir? Tarihte en ölümcül salgınlardan biri olarak kabul edilen Bubonik veba, Çin’de yeniden ortaya çıkınca büyük bir korku yaşanmasına neden oldu. Çin’in İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde Bayan Nur şehrinde hıyarcıklı (bubonik) veba nedeniyle bir kişinin daha hayatını kaybettiği belirtildi. Bölgede hafta içi hıyarcıklı veba nedeniyle bir kişi ölmüştü. Bubonik veba nasıl bulaşır? Bubonik veba belirtileri nelerdir?

BUBONİK VEBA NEDİR? NASIL BULAŞIR? BELİRTİLERİ NELERDİR?

Veba hastalığın en ölümcül türü olarak kabul edilir. Ortaçağ Avrupa’sında hayatı felç eden Bubonik veba, ‘Kara ölüm’ veya ‘Kara veba’ da bilinir. Dağ sıçanlarında bulunan pireler yolu ile bulaşan Bubonik veba, Yersinia pestis bakterisi tarafından oluşturulan enfeksiyon hastalıklarının genel adıdır.

Bubonik veba nedir? Bubonik veba nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir?

Bubonik veba mikrobunu kaptıktan 2-8 gün içerisinde aniden başlayan baş ve sırt ağrıları, ateş, titreme, kusma, nefes darlığı, halsizlik, deri lekeleri, burun kanaması, kan tükürme, kasık ağrıları ve devamlı dalgınlık en büyük belirtileridir. Dil kurur ve rengi kahverengileşir.

Kara veba veya kara ölüm olarak da bilinen bubonik veba, ilk belirtiler ortaya çıktığında derhal antibiyotik ile tedavi edilmezse yüzde 90 oranında ölümle sonuçlanıyor.

Bubonik veba nedir? Bubonik veba nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir? ile ilgili etiketler bubonik veba Bubonik veba nedir Bubonik veba belirtileri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.