Bu yerleri keşfetmeden kesinlikle Ankara'dan ayrılmayın!

Ankara ülkemizin en çok ziyaret edilen kentlerinden biri. Ankara, parklarıyla, simgesel yapısıyla ve köklü üniversitesiyle popüler ve Türkiye'nin en kalabalık ikinci şehridir. Eğer Ankara'daysanız ve bu yerleri henüz keşfetmediyseniz, bir an önce keşfetmelisiniz. İşte keşfetmeniz gereken o yerler...

Ankara, tarihe tanıklık etmiş Anadolu’nun kadim şehri, coğrafyasında bulunan doğal ve kültürel mirasıyla Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biridir. İç Anadolu Bölgesinde yer alan Ankara, Türkiye’nin başkenti ve en kalabalık ikinci ilidir ve 5000 yıl önce birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır.

TBMM, bakanlıklar ve konsoloslukların hizmet verdiği Ankara ,cumhuriyetin köklü tarihini ve bu topraklarda yaşanan görkemli zaferin izlerini gözler önüne seriyor.

Bu yerleri keşfetmeden kesinlikle Ankara'dan ayrılmayın!

Ankara, Kaliteli üniversiteleriyle binlerce üniversite öğrencisini içinde barındıran, çok canlı bir eğlence ve gece hayatına sahip.

Ülkemizin en çok ziyaret edilen simgesel bölgesiyle Anıtkabir’i, birçok tarihi yapı ve doğal güzellikteki parklarıyla ünlü Ankara’da sizin için keşfedilmesi gereken yerleri derledik.

İşte o yerler…

 ANITKABİR

Ankara deyince akla hiç şüphesiz ‘Anıtkabir’ geliyor. Anıtkabir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Atatürk’ün anıt mezarıdır. Anıtkabir’in Mezar Odası olarak adlandırılan bölümünde Mustafa Kemal Atatürk, yurdun dört bir köşesinden getirilen vatan toprağının içinde yatıyor. Sadece Ankara’nın değil Ülkenin dört bir tarafından ziyaretçi akınına uğrayan Anıtkabir, Özellikle milli bayramlarda dolup taşıyor.

Bu yerleri keşfetmeden kesinlikle Ankara'dan ayrılmayın! - Resim : 2

Her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen Anıtkabir, Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunuyor. Atatürk’e saygı ve şükranların yoğun hissedildiği Anıtkabir’de, küçük büyük fark etmeksizin her vatandaşın mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biri.

ANITKABİR NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Anıtkabir, Ankara'nın Çankırı ilçesinde Rasattepe bölgesindedir. Ulaşımı oldukça kolaydır. Toplu taşıma ve metro hatlarını kullanarak Anıtkabir'e ulaşım sağlayabilirsiniz.

KIZILCAHAMAM

Şifalı kaplıcaları ve maden suyuyla meşhur Kızılcahamam, Türkiyenin önemli milli parklarındandır.  Her mevsim ayrı güzellik sunan Kızılcahamam, Yılın her dönemin şifa arayan yerli ve yabancı turistler ile doludur.

Bu yerleri keşfetmeden kesinlikle Ankara'dan ayrılmayın! - Resim : 3

Burada bulunan otellerde konaklama, toplantılar ve konferanslar yapabilir aynı zamanda piknik ve doğa yürüyüşü yaparakta bu eşsiz güzellikteki Kızılcahamı keşfedebilirsiniz.

KIZILCAHAMAM NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde bulunan Kızılcahamam'a otobüsle gidebilmek için 527 no'lu otobüs hattı kullanılabilir. Bu hat Ulus, Hükümet konağı ve Soğuk Su Milli  Parkı'na gitmektedir. Etik mevkiinden kalkan özel halk otobüsleri ile de Kızılcahamam'a otobüs ile ulaşım sağlamak mümkündür. Özel araba kullanmak isteyenler, Ankara- Bolu yolu ve D750'yi kullanmaları gerekmektedir. Bu yol ile ulaşım 1 saat sürmektedir.

HAMAMÖNÜ

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan Hamamönü, tarihi bir semttir.

Bu yerleri keşfetmeden kesinlikle Ankara'dan ayrılmayın! - Resim : 4

Şehrin en eski yerleşim yeri olan Hamamönü, 18 ve 19. yüzyılın mimari özelliğini taşıyan ve Osmanlı tarihi dokusuyla insanlarda, Osmanlı kentini ziyaret etmiş hissi vermektedir. Hamamönü meydanına geldiğinizde sizleri saat kulesi ve Mehmet Akif Ersoy heykeli karşılayacaktır. Bunun yanı sıra çevrede kafeler, hediyelik eşya dükkanları ve oturma alanları bulunmaktadır. Hamamönü'ne geldiğinizde Karacabey türbesini ziyaret ederek gerçekleşmesini istediğiniz duaları edebilirsiniz.

Tarihi hissetmek ve tarih içinde yürümek istiyorsanız burayı kesinlikle keşfetmelisiniz. 

HAMAMÖNÜ NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Altındağ ilçesinde bulunan Hanımönü'ne gelmek için toplu ulaşım aracı kullanarak kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

KUĞULU GÖL

Şehrin Çankaya ilçesinde yer alan Kuğulu göl, Ankara'nın en popüler ve en ziyaret edilen göllerinden biri. Özellikle çocuklu aileler için çok eğlenceli bir gezi sunan Kuğulu Göl’de 20'ye yakın farklı yerlerden getirilen kuğular bulunuyor.

Bu yerleri keşfetmeden kesinlikle Ankara'dan ayrılmayın! - Resim : 5

Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp bu sakin ve sessiz yeri ziyaret edebilir, ailenizle manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Kuğulu göl'ün çevresinde bulunan çocuk oyun alanları, kafeteryalar, çay bahçeleri, iyi düzenlenmiş yürüyüşü ve bisiklet yollarının bulunduğu yerlerde keyifli zaman geçirebilirsiniz. Buralara uğramadan kesinlikle Ankara'dan ayrılmayın.

KUĞULU GÖL NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Özel araçlarıyla gelmek isteyenler Ulus, Kızılay ve Bakanlıklar güzergahından devam ederek, kavaklıdere yol ayrımı olan kavşağa gelmeden sol da kalan büyük ağaçlı yerdir.

Otobüsle gelenler için Ulus, Sıhhiye ve Kızılay duraklarından otobüslere binerek ulaşım saglayabilirler.

HARİKALAR DİYARI

Ankara'nın Sincan şehrinde bulunan Türkiye ve Avrupanın en  büyük parkı olan Harikalar diyarı, çocuklu ailelerin kesinlikle uğraması gereken yerlerden biri. Muhteşem görüntüsü, birbirinden renki masal ve çizgi filim karakterleri ile bu Harikalar Diyarı'nda dolaşırken kendinizi masalsı bir dünyada buluyorsunuz.

Bu yerleri keşfetmeden kesinlikle Ankara'dan ayrılmayın! - Resim : 6

Çocukların doyasıya eğlendiği, yetişkinlerin çocukluğuna döndüğü doğayla iç içe bu park, Ankara'nın huzur ve eğlenceyi bir arada sunan konsept mekanlarının başında gelmektedir. Eğlenmek ve günün keyfini doyasıya çıkarmak isityorsanız Harikalar Diyarı'na uğramalısınız.

HARİKALAR DİYARI NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Harikalar diyarı Ankara'nın Sincan ilçesinde yer alıyor. Harikalar diyarına ulaşımın en kolayı metro hattını  kullanmaktır. Kızılay ve Ulus tarafından özel araçlarıyla gelecekler  için Sincan otoyoluna çıkmalıdır. Sincan'a varıldığında Harikalar Diyarı'ndaki tabelaları izleyerek Harikalar Diyarı'na giriş yapabilirler.

Bu yerleri keşfetmeden kesinlikle Ankara'dan ayrılmayın! ile ilgili etiketler Ankara Kızılcahamam Anıtkabir hamamönü kuğulu göl Harikalar Diyarı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.