Bu stajyerlerin aylık gelirleri ortalama 8 bin dolar

Teknoloji şirketleri yeni çalışanlarını kendi kültürlerine göre yetiştirmek ve bu gençlerin arasından en iyilerini kapmak için birbiriyle yarışıyorlar. Bu şirketlerde stajyerlerin maaşı 7 bin dolar (yaklaşık 104 bin lira) ile 10 bin dolar (yaklaşık 148 bin lira) arasında değişirken en fazla stajyer maaşını ise Roblox veriyor. İşte Apple'den Microsoft'a stajyerlerine en yüksek maaşı veren 25 şirketin güncel stajyer maaşları listesi...

2017'den beri en yüksek ücretli stajları takip eden Glasdoor, stajyerlerin maaşlarının her yıl arttığını açıkladı.  Bununla birlikte, söz konusu yüksek maaşlar, pandemi başladığından bu yana işgücünün nasıl değiştiğinin bir başka işareti olarak yorumlandı.. Rakamlar, son zamanlarda şirketlerin kariyerlerinin ilk aşamalarında olsalar bile yetenekleri olabildiğince hızlı bir şekilde toplamaya her zamankinden daha istekli olduklarını gösterdi.

 

Glassdoor'da stajyerlik anketinde çalışan ekonomist ve veri bilimcisi Lauren Thomas, bazı stajyerlerin tipik bir çalışanın bir yılda kazandığından daha fazla para almasının  birçok nedeni olduğunu belirterek, “Bu stajyerlerin daha sonra kazanacaklarının kesinlikle bir yansıması. Bir teknoloji veya finans şirketinde ayda 8 bin  dolar kazanan bir stajyer, muhtemelen aynı şirketteki başlangıç ​​maaşından çok da uzak olmayan bir maaş alıyor. Aslında, şirketlerin onlara bu kadar çok para vermelerinin nedeni, stajyerleri orada kalmaya ikna etmek” diye konuştu.

Thomas, sözlerine şu şekilde devam etti:

Birçok şirket bu staj programlarını bir boru hattı olarak kullanıyor ve bu stajyerleri tam zamanlı olarak işe alacaklar. İşverenler için tarihsel olarak sıkı bir iş piyasasında olduğumuz içini çalışanların normalden daha fazla seçeneğe sahip olduğu bir dönemdeyiz. Özellikle pandemi sırasında durum böyle. Bu ekstra seçenekler stajyerleri de kapsıyor, çünkü birçok şirket onları iş gücü çapında bir yetenek savaşının ortasında tutmak istiyor.

 

 

Bu stajyerlerin aylık gelirleri ortalama 8 bin dolar ile ilgili etiketler Apple Google stajyer maaşı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.