Bu sözü anlamayan ya saftır ya kötü niyetli

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu akşam Haber Global TV'de Candaş Tolga Işık'ın konuğuydu. Soylu, hastanede tedavi gören annesine yapılan hakaretle ilgili soru üzerine bu tip saldırıların sistematik olduğunu savundu. Şahsına ve ailesine yönelik bu saldırıların arkasında başkalarının olduğunu anlatırken de 15 Temmuz girişimini örnek gösterdi. Darbeyi asıl yapanın FETÖ'nün arkasındaki güçler olduğunu işaret etti. Ancak bu sözler bağlamından kopartılıp muhalif medya ve siyasilerce çarpıtıldı...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz ay içinde hastanede tedavi gören annesi hakkında atılan iğrenç tweetin sahibinin mahkemece serbest bırakılmasına tepki göstermişti. "Bakan olsan ne yazar" diyen Soylu bu ahlaksız ve bir o kadar da iğrenç sözlere gösterdiği tepki ile uzun süre konuşulmuştu. 

Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın moderatörlüğünü yaptığı Az Önce Konuştum adlı programda yöneltilen bu konudaki soru üzerine önemli açıklamalar yaptı. Kendisine bir yılda 15 binden fazla küfür ve hakaret edildiğini vurgulayan Soylu, bunun sistematik bir saldırı olduğunu savundu. 

Bir dönem her gün kapkaç haberleri olduğunu hatırlatan ve yapılan bir yasa değişikliği cezalar artırılınca kapkaçın bittiğini belirten Soylu, benzer bir yasa çalışmasının da sosyal medyadaki bu saldırıları önlemek amacıyla çıkartılabileceğini söyledi. 

Bu saldırıların kendisi gibi bakan ve devlet görevlilerine yönelik sistematik olarak uygulanan bir saldırı olduğunu belirten Soylu, "Yasamanın bu kanunu değiştirmesi lazım. Bu stratejik ve sistematik bir haldir ve bu bilerek yapılıyor. Devletin polisine yapılıyor mu, yapılır. En kutsallarımıza yapılıyor mu, yapılıyor. Aileye, devlet yöneticililerine yapılıyor mu, yapılıyor. Bunun bir özgürlük alanı olarak tanımlanması son derece safdilliliktir yani" ifadesini kullandı. 

İşte, bu sistematik saldırıyı ifade ederken 15 Temmuz darbe girişimine de işaret eden ve darbenin arkasında başka güçlerin olduğunu ima eden Soylu, "Biz terör örgütleriyle mücadele ediyoruz, FETÖ'yle. Şeytani bir örgüttü FETÖ. Bütün bunları tetikleyebilecek bir anlayışa sahipler. 15 Temmuz'u yapanlar sizi rahat bırakırlar mı? FETÖ mü yaptı 15 Temmuz'u? 15 Temmuz'u FETÖ yapmadı, sizi rahat bırakmazlar. Ancak ayakta sağlam durursanız rahat olursunuz, bu kadar basit" diye konuştu. 

"15 Temmuz'u yapanlar sizi rahat bırakırlar mı?" derken neyi ve kimleri kastettiği, FETÖ'nün arkasındaki ABD gibi dış güçleri işaret ettiği ortadayken muhalif medya ile muhalif vekiller Soylu'nun sözlerini bağlamından kopartacak şekilde "15 Temmuz'u FETÖ yapmadı!" ifadesini öne çıkartan mesaj ve haberlere imza attılar. Soylu'nun sözleri gayet açıkken, darbenin arkasındaki gerçek güçleri işaret ettiği belliyken, söylemi çarpıtılmak istendi.

Soylu'nun sözlerini bağlamından kopartıp çarpıtmaya kalkanlardan biri de uzun yıllar birlikte mücadele ettiği Gelecek Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ oldu. 

Bu sözü anlamayan ya saftır ya kötü niyetli

Muhalif medyada durum farklı değildi.

Bu sözü anlamayan ya saftır ya kötü niyetli - Resim : 2

 

 

Bu sözü anlamayan ya saftır ya kötü niyetli ile ilgili etiketler Süleyman Soylu İçişleri Bakanı FETÖ 15 Temmuz candaş tolga ışık

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.