"Bu sonuçlar AK Parti için bir fırsattır!"

SuperHaber yazarı Metehan Demir, Habertürk canlı yayınında 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Demir'in açıklamalarından satır başları:

BİR OYUN VEBALI BİLE AĞIRDIR, ANCAK BİRAZ DAHA SAKİN OLMALIYIZ

"Anladığımız kadarıyla önümüzde bir 10 günlük süre var. İtiraz süreci son noktaya götürülecek. Bu 10 günlük belirsizlik sürecinde de Türkiye'de mahalli idareler seçminin tamamlanmayacağını gösteriyor. Keşke o verilerle ilgili gece yaşanan talihsizlik olmasaydı, bu tansiyonu yükseltti. Bir oyun bile vebali tüm mahalli idareler seçimine eşittir. İki parti de birbirine dikkat edecek. Elbette itirazlar olacak ki bu doğaldır. Ancak ülkenin tansiyonunu yükseltmemek lazım. Sayın cumhurbaşkanı da söyledi; hatayı kendimizde de arayabiliriz. Sürekli kazanmak zorunda da değiliz. İki parti yöneticileri de saygılı usluplar kullanıyor. Bu çizgiden gitmeliyiz. Dünyanın gözü de bizim üzerimizde. Biraz daha sakin olmalıyız. Sonuçta bir seçim yaptık ve millete hizmet için geliyoruz. Kimsenin hakkı da kimseye geçmesin, bir oyun bile vebali ağırdır.

GEÇERSİZ OYLAR

Geçersiz oylarla ilgili dağılımı da merak ediyorum. Eğer YSK bunu yaparssa çok iyi olur. 310 bin civarı geçersiz oy var. Bir Anadolu şehrinin toplam oyu kadar. Bu çok önemli. İstanbul'da çok dikkat çekici bir rakam bu. 300 bin oyun, 300 binin tamamının ben protesto oyu olduğunu sanmıyorum. Yüzde 3 gerçekten bir protesto hareketi ise, orada bir parti kurulabilir. Ciddi bir oran bu.

YSK BAŞKANI'NIN DURUŞU ÇOK ÖNEMLİYDİ

Bir konunun altını çizmeliyim. YSK Başkanı çok net bir tavır, çok doğru bir duruş ortaya koydu. Çıktı verileri açıkça paylaştı. O kadar önemli bir duruş sergiledi ki bu gerçekten çok önemliydi. Sürece göre tavır belirleme yolunu seçmedi. Türkiye'de sandıkta liyakatlı bir YSK'nın bu süreci nasıl yönettiğini görmüş olduk.

İŞİMİZE DÖNMELİYİZ

Ekrem İmamoğlu, sayın cumhurbaşkanını ziyaretle başlamıştı. Yine gider, gitmez bilmiyorum. Nasıl sayın cumhurbaşkanı bu ülkenin, hepimizin cumhurbaşkanı ise, sayın Ekrem İmamoğlu da İstanbul'un belediye başkanı olabilir. "Ben onu tanımam, ben onu tanımam" tavrı doğru değildir. Seçim bitti, kimsenin hakkı kimseye geçmeden süreci tamamlayarak işimize dönmemiz gerekiyor.

ERKEN SEÇİM

En kritik kırılma noktalarından biri bana göre şu; Sayın Bahçeli üzerine bir senaryo oturtmaya çalışıyorlardı. Ancak o da "yolumuza devam edeceğiz" dedi. En kritik isimdi bu konuda. Sayın Bahçeli de erken seçim söylentilerine kapıyı kapattı. Erken seçim konusunda ben dikkatli bir iyimserlik içerisindeyim.

BİNALİ YILDIRIM NEDEN ACELE ETTİ?

Binali Yıldırım çok terübeli bir siyasetçi. Ancak o akşam, sayın Yıldırım bu kadar acele edip, "Ben kazandım" açıklamasını nasıl yaptı? Çünkü örneğin sayın Erdoğan, balkon konuşmasında İstanbul ile ilgili rakamlara girmeden, bir sonuç vermeden yaptı konuşmasını. Binali bey aslında çok tedbirlidir. Nasıl bu kadar aceleci oldu? Ben yanlış bilgilendirildiği kanaatindeyim.

YELKENLERİ SUYA İNDİRENLER VAR

Ankara'da ciddi temaslar var. Doğru zaman, dopru yer konusu önemlidir. Şu an muazzam bir ihtiyaç yok. İş adamlarıyla da görüşüyorlar. Bana göre çıkmalarının tam zamanı değil. Bu aslında AK Parti için de çok enteresan bir sonuç. Siz güçlüyken herkes güzel şeyler söyler. Kritiklerin iyi niyetli olabileceğini görmek açısından da iyi bir fırsat. Ben sürekli iyi şeyler söyleyenlerden korkarım. İki gündür görüyorum, yelkenleri suya indirenler var. Bunların silkelenmesi için de çok iyi bir fırsatttır bu sonuçlar.

F-35, S-400 VE PATRİOT KONUSU

Bu konuda da temkinli olmalıyız. Türkiye'nin hem S-400 ve hem de Patriot'lara ihtiyacı var. Birini alır, kendini bir ülekeye bağlarsan ileride sıkıntı olur. En doğrusu elbette yerli ve milli sistemdir. Aslında ABD huysuzluk yapmasa, her ikisi birlikte alınabilir. Amerika'nın planı sıkıştırıp sıkıştırıp pazarlık marjını yükseltmek de olabilir. Bunu da bilemeyiz. Çünkü 3.5 milyar dolarlık bir paketten söz ediliyor.

Bu iş tatsız gidiyor, ABD'nin ciddi girişimleri var. Bugün itibarıyla can sıkıcı bir gelişme var; ABD'de sadece F-35 değil, bugün sabah göreve gidecek tüm askeri personelin eğitim ve kursları durduruldu. Bir şeyler dönüyor."

 

"Bu sonuçlar AK Parti için bir fırsattır!" ile ilgili etiketler AK Parti İstanbul Yerel seçim Metehan Demir
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.